Concerten in de Grote Kerk

Concerten in de Grote Kerk

Vrijdag 16 maart, concert Alemet Oene, project Grace, aanvang 20.00 uurDe titel van het project is ‘Graces’. Het concert zal uit drie delen bestaan; my shield, my shepherd, my savior. En telkens lees meer:

22-03 t/m 12-04 SOBERE MAALTIJDEN - 40dagentijd

22-03 t/m 12-04 SOBERE MAALTIJDEN - 40dagentijd

Samen op weg naar PasenOntmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden                                      lees meer:

23-03-2019 Presentatie boek

23-03-2019 Presentatie boek "De oudste stem van het dorp"

Een bijzondere presentatie omlijst met koorzang en pianospel, zal plaatsvinden op zaterdag 23 maart 2019 om 15.00 uur in de Grote Kerk.Vrij toegankelijk. Ontvangst met koffie of thee vanaf 14.30 uur.We lees meer:

 • Concerten in de Grote Kerk

  Concerten in de Grote Kerk

  Vrijdag 16 maart, concert Alemet Oene, project Grace, aanvang 20.00 uurDe titel van het project...

 • 22-03 t/m 12-04 SOBERE MAALTIJDEN - 40dagentijd

  22-03 t/m 12-04 SOBERE MAALTIJDEN - 40dagentijd

  Samen op weg naar PasenOntmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden     ...

 • 23-03-2019 Presentatie boek

  23-03-2019 Presentatie boek "De oudste stem van het dorp"

  Een bijzondere presentatie omlijst met koorzang en pianospel, zal plaatsvinden op zaterdag 23...

Nieuwjaarsconcert

Vrijdag 16 maart, concert Alemet Oene, project Grace, aanvang 20.00 uur
De titel van het project is ‘Graces’. Het concert zal uit drie delen bestaan; my shield, my shepherd, my savior. En telkens zal het ‘ik bouw op U’ klinken. We zingen zowel Nederlands als Engelstalige liederen. Het project zal twee keer worden uitgevoerd. Samen met verschillende muzikanten willen we de boodschap van Gods genade voor ons overbrengen. U/jij bent van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Voor meer informatie over dit project kunt u de website maar ook de Facebookpagina van het koor in de gaten houden.

Zaterdag 17 maart , concert Huygens Vocaal Ensembke, Noorderlicht , aanvang 15.30 uur
Het Huygens Vocaal Ensemble presenteert op 17 maart het programma Noorderlicht. In dit concert staan werken van hedendaagse componisten uit Scandinavië, Baltische staten, Rusland en Noord Amerika centraal. Er worden werken uitgevoerd van Kreek, Vasks, Lauridsen en Pärt Verder kunt u de première meemaken van het werk ‘Seven Trees’ van dirigent Hans Tijssen.
De muziek verbeeldt de “verschrikkelijke pracht en schoonheid van het Noorderlicht, reflecterend in een bevroren meer”. Lange lijnen, verstilde momenten, ijsheldere klanken in een almaar veranderend toonlandschap. Deze klankbeelden zullen visueel ondersteund worden door een lichtspel waarin kou en warmte, licht en duisternis verbeeld zullen worden.

Dit programma brengt muziek van hedendaagse Noordelijke componisten, die tot nu toe niet of nauwelijks te horen is geweest Nederland. Daarnaast een uniek programma door een totaalbeleving van geluid met ondersteunende visuele effecten. Modern-klassieke muziek wordt vaak gezien als moeilijk in het gehoor liggend, echter de muziek van deze Noordelijke componisten klinkt echter zowel eigentijds als vertrouwd en heeft de potentie om mensen te raken.
Toegangsprijzen
avondkassa € 17,50 / Studenten, CJP € 12,50 / jongeren t/m 16 jaar € 7,50
voorverkoop € 15,- / Studenten, CJP € 10,- / jongeren t/m 16 jaar € 5,-

Donderdag 28 maart Orgelconcert Gerrit Chr. De Gier uit Utrecht

Zondag 31 maart Imedi Heerde Georgische muziek door Giorgi Kochlamazaswili, aanvang 14.30 uur
Tijdens het concert wordt Georgische muziek door Giorgi Kochlamazaswili gespeeld op de piano.

Zaterdag 6 april, concert Politie Mannen Koor, Lente concert, aanvang 20.00 uur
In het voorjaar van 2019 wordt een tweetal Lenteconcerten georganiseerd met het “Kleinkoor Cantiamo” uit Putten. Het eerste wordt georganiseerd op 6 april in de Grote of Sint Maartenskerk in Epe, aanvang 20.00 uur.
Het Gelders Politie Mannenkoor is samengesteld uit actief en niet actief dienend personeel van de regiopolitie en personeel van het wapen der Koninklijke Marechaussee.
Het grote Marechausseekoor is na een bestaan van 35 jaar in 1987 opgeheven en hieruit is in 1991 in samenwerking met de politie het huidige koor ontstaan. Het koor heeft thans 39 leden en heeft haar zetel in Apeldoorn.
Het repertoire van het GPM is rijk gevarieerd. De dirigent en muzikaal leider is Jan Hulshof en de muzikale begeleiding is in handen van de pianiste Anna Seijmonsbergen; Ane Mulder begeleidt het koor als reserve muzikaal begeleider en ondersteunt het koor op het orgel bij concerten.

Donderdag 11 april, Oneiros Ensemble, aanvang 20.00 uur
Het Oneiros Ensemble is opgericht in 2011 door harpiste Liesbeth Vreeburg en violist Johan Olof. De missie van het ensemble is om verhalen te vertellen met klassieke muziek. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in verschillende bezettingen. Het Oneiros Ensemble speelt kamermuziek, van barok tot hedendaags, in grote en kleine bezettingen, voor jonge en oude mensen. Het ensemble zoekt naar de essentie van de muziek, arrangeert en programmeert, maakt muziektheater, en vertelt verhalen.
Het ensemble bestaat uit: Eva van Haaften en Johan Olof, viool, Adriaan Breunis altviool, Karel Bredenhorst cello, Diederik Ornée klarinet, Karin Leutscher fluit, Liesbeth Vreeburg harp.
Aanvang; 20.00 uur. Entree: € 20,00, tm 18 jaar € 7,50, online tickets: www.cultureelplatformepe.nl, losse kaartverkoop: VVV Epe