18-04 The Passion in Epe

18-04 The Passion in Epe

Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het lijden van Jezus Christus. De Raad van Kerken zendt de EO-televisieuitzending van The Passion uit in de lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten waren aangeschoven! Het zag er prachtig uit, het was heerlijk, er was levendig geroezemoes van alle gesprekken, lees meer:

 • 18-04 The Passion in Epe

  18-04 The Passion in Epe

  Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

 • Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten...

Nieuwjaarsconcert


Donderdag 25 april Orgelconcert Jos Maters uit Bunschoten, aanvang 20.00 uur

Zaterdag 27 april Koffieconcert, aanvang 10.15 uur

Zondag 5 mei, Bevrijdingsconcert, aanvang 19:00 uur

De Stichting Hulp Letland, bekend als het gaat om humanitaire hulptransporten naar de Baltische staat Letland, heeft al vele jaren concerten op 5 mei georganiseerd.
De samenhang met Letland in deze concerten is dat op 4 mei 1990 Letland zich onafhankelijk verklaarde van de Sovjet-Unie echter duurde het nog enkele maanden voordat de bezetter ook daadwerkelijk uit, een vernield land, was verdwenen. Twee landen die dus rondom 4 en 5 mei hun vrijheid vieren.
Ook nu zijn er spanningen in de wereld en is er oorlog, verwoesting van steden en veel menselijk leed. Dan is het belangrijk, ook na 74 jaar, om stil te staan bij hoe belangrijk en waardevol onze vrijheid is. Alle reden dus om onze vrijheid te gedenken en te herdenken met een bijzonder concert, waarvoor ook een Letse soliste is uitgenodigd.
Het concert zal worden gehouden op zondag 5 mei a.s. om 19.00 uur in de Grote Kerk in Epe. Kerk open 18.30 uur.
Aan dit concert werken mee:
Melissa Venema trompet, zij is een veel gevraagde, internationale, trompettiste die als 8 jarige al begon met trompet spelen en op 13 jarige leeftijd haar debuut maakte tijdens een concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. In de daarop volgende jaren heeft ze menig hart veroverd met haar sublieme trompet vertolkingen van bekende muziek uit musicals en films, maar ook bijzondere klassieke werken. Zij heeft op diverse internationale podia gestaan en concerten gegeven voor o.a. Prinses Beatrix en laatst, tijdens een herdenking van de 1e wereldoorlog, voor president Macron. In april maakt zijn een concertreis door Mexico.
Valerya Satibaldijeva sopraan-viool, zij won in 2011, als 11 jarige, het junior songfestival. Inmiddels heeft ze gespeeld voor de tv in Milaan en trad ze in 2014 op bij de herdenking van de val van “de Muur” in Berlijn. Ze verleende meerdere malen haar medewerking aan concerten in Nederland. Tijdens een concert in 2015 bracht het publiek, spontaan, geld bijeen voor de aanschaf van een eigen viool.
Henk van der Maten, dirigent-pianist en organist, is geen onbekende in de koorwereld in en rondom Epe. Hij zal de solisten en de samenzang begeleiden.
Daarnaast zal optreden het dubbelmannenkwartet Double Four uit Hattem.
Ook het publiek krijgt de gelegenheid hun zangkunsten te laten horen tijdens de samenzang van vaderlandse liederen. Het concert zal tot ongeveer 20.30 uur duren.
De toegang is gratis – er is, tijdens het concert, een collecte voor de hulpverlening in Letland

De organisatie van dit concert is in handen van:
Anton van de Burgt
Joop Fuijkkink
Website: www.stichting-hulp-letland.nl 

Zaterdag 11 mei Concert Sweelinck Kamerkoor Apeldoorn, aanvang 20.00 uur
Het kamerkoor onder leiding van Marjon van der Linden geeft zaterdag 11 mei een concert, ‘Een naam boven alle namen’. Renaissancemuziek tussen Pasen en Hemelvaart met werken van o.a. Schütz, Byrd, Tallis en Sweelinck. Met medewerking van Gerben Budding op het orgel en Elske Tinbergen, cello.
Kaarten in de voorverkoop (á € 11,00 – volwassenen, € 6,00 – jongeren 13 t/m 17) kunt u bestellen via de website, www.sweelinck-kamerkoor.nl/concerten/. Kaarten aan de ingang kosten € 12,50 – volwassenen, € 7,50 – jongeren 13 t/m 17.