Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

De Grote Kerk en de Regenboogkerk in Epe vieren samen het Pinksterfeest op zondag 5 juni. Dat doen we net zoals voorgaande jaren weer in de openlucht, bij de zorgboerderij van Zwier de Weerd in Oene. De lees meer:

HELPERS GEZOCHT!!

HELPERS GEZOCHT!!

Voor iemand die eenzaam is en vraagt om wat afleiding, een bezoekje of een gesprek,Voor iemand die hulp nodig heeft bijvoorbeeld bij het huishouden of het doen van een boodschap,Voor (Oekraïense) vluchtelingen lees meer:

Kliederkerk

Kliederkerk

Klik hier voor meer infrortie over de Kliederkerk op 18 juni 2022 lees meer:

 • Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

  Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

  De Grote Kerk en de Regenboogkerk in Epe vieren samen het Pinksterfeest op zondag 5 juni. Dat doen...

 • HELPERS GEZOCHT!!

  HELPERS GEZOCHT!!

  Voor iemand die eenzaam is en vraagt om wat afleiding, een bezoekje of een gesprek,Voor iemand die...

 • Kliederkerk

  Kliederkerk

  Klik hier voor meer infrortie over de Kliederkerk op 18 juni 2022

Beste zang- en kunstliefhebber,

Dat het Stabat Mater van Pergolesi alom geprezen wordt en zeker rond de Passietijd veel wordt uitgevoerd en beluisterd, staat buiten kijf. Joalien van den Houten (sopraan) en Maria den Hertog (alt) zingen samen in verschillende ensembles en delen de liefde voor dit prachtige meesterwerk van Pergolesi. Het strijkersensemble, Vecchio, en organist, Henk Veldman, werden bijeengebracht en zo zullen zij met elkaar op 3 april om 20.00 uur het Stabat Mater uitvoeren in de Ontmoetingskapel van Maarn. Op 15 april om 20.00 uur zijn zij te beluisteren in de Theodorakapel van Zwolle, op 16 april om 10.30 uur in de Catharinakapel van Harderwijk en om 16.00 uur in de Grote Kerk van Epe. 

Tickets à € 20,- zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tentoonstelling schilderijen
Voorafgaand aan ieder concert zijn de mooiste 19de -eeuwse ‘Avondrood’ schilderijen uit de Collectie Barat-Venker Hattem te bewonderen. Muziek, zang en de beeldende kunst o.a. worden vaak met elkaar gebracht vanwege hun inhoud, zeggingskracht, universele karakter en vooral schoonheid zoals bijvoorbeeld in de cyclus van het leven of de seizoenen. In het geval van het Stabat Mater van o.a. Pergolesi en de geselecteerde ‘Avondrood’ werken is een gemeenschappelijk inhoud niet letterlijk herkenbaar. De aanleiding om voorafgaand de uitvoering van het Stabat Mater deze werken aan het publiek te tonen zit het vooral in het epische en dramatische lading van zowel de partituur als de schilderijen. Het beroemde Stabat Mater van Pergolesi gezongen door alt, Maria den Hertog, en een sopraan, Joalien van den Houten, is in feite een universeel moment in ons leven waar pijn, verdriet en troost worden gezongen met de meest expressieve ‘middelen’ uit de Barok tijdperk. Schilderijen kunnen ook gelezen worden als een muziekcompositie met een strategische opbouw, een bewuste keuze voor dramatische kleuren en klanken en in het bijzonder het lot van de mens zoals afgebeeld op enkel van deze schilderijen. Kortom een uitnodiging om te reflecteren en te genieten. 


"Huilend stond de moeder aan de voet van het kruis, waaraan haar zoon te sterven hing."
Zo luidt de beginregel van het gedicht dat in de 13e eeuw geschreven werd door een franciscaan ter ere van Maria die treurt om het lot van haar zoon Jezus aan het kruis. Het is door vele componisten op muziek gezet en Pergolesi's versie is één van de bekendste. Beleef het mee op 3, 15 of 16 april. Graag tot dan!

Voor meer info: Klikt u op de volgende 2 linken:
Musici van Stabat Mater
Poster van het concert


Hartelijke groet namens Henk, kwartet Vecchio en Maria,

Joalien van den Houten