Meditatie mei 2023

Meditatie mei 2023

Vele gaven, één Geest: koester verschillen(bij 1 Korintiërs 12)Wat betekent de heilige Geest eigenlijk voor ons? Waar is de Geest te vinden in ons eigen leven? Of in dat van anderen? Kunnen we daar lees meer:

Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

Op zondag 28 mei 2023 wordt de Pinksterdienst gehouden bij de Zorgboerderij van Zwier van de Weerd aan de Hogestraat in Oene.Inrijden vanaf de Houtweg, bebording Zorgboerderij volgen, waarna u naar de lees meer:

Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding

Vanmorgen mocht Burgemeester Horn een Koninklijke onderscheiding opspelden bij twee Kosters van de Grote Kerk, zie foto.Het had Koning Willem Alexander behaagd om Daan van Apeldoorn en Tinus ten Hooven lees meer:

 • Meditatie mei 2023

  Meditatie mei 2023

  Vele gaven, één Geest: koester verschillen(bij 1 Korintiërs 12)Wat betekent de heilige Geest...

 • Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

  Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

  Op zondag 28 mei 2023 wordt de Pinksterdienst gehouden bij de Zorgboerderij van Zwier van de Weerd...

 • Koninklijke onderscheiding

  Koninklijke onderscheiding

  Vanmorgen mocht Burgemeester Horn een Koninklijke onderscheiding opspelden bij twee Kosters van de...

Op zaterdag 13 mei 2023, zal het Gelders Oratoriumkoor een prachtig concert geven in de Grote kerk te Epe.

Hoogtepunt zal zijn de “Missa Corona”, een uniek werk, gecomponeerd door hun eigen dirigent Ilia Belianko. Deze heeft tijdens de pandemie van het verplichte huisarrest gebruik gemaakt door in 2021 een prachtige zesdelige mis te componeren, die hij “Missa Corona” heeft genoemd, niet alleen omdat deze geschreven is in tijden van corona, maar bovenal als een statement dat geen virus de menselijke creativiteit kan doden.
Maar eerst kan de muziekliefhebber genieten van vier korte werken. Allereerst het intieme motet “Nunc Dimittis” (de Lofzang van Simeon, Lucas 2:29-32) uit de cantate “The Healer” van de hedendaagse componist Karl Jenkins, direct gevolgd door het schitterende “Benedictus” uit Jenkins’ wereldberoemde “The Armed Man, A Mass For Peace”. Dan volgt de indrukwekkende hymne “Out of the Deep” (op de woorden van Psalm 130) uit het Requiem van John Rutter en het geliefde “Geistliches Lied” van Johannes Brahms.
Hierna volgt de “hoofdschotel”, de Missa Corona met de smeekbede om ontferming en het Gregoriaans getinte Credo. Na het prachtige laatste deel, het “Agnus Dei”, zal het concert worden afgesloten met een muzikaal “Onze Vader”, eveneens van de hand van Ilia Belianko. Het belooft een onvergetelijk concert te worden.

Medewerking verlenen: Sopraan Elizabeth Poz, Organist Ere Lievonen en Cellist Katerina Papakostaki.
Kaarten €15,00 via de website, in de kerk, bij de koorleden of via de VVV Epe.
Kerk open 19.30 uur. Aanvang concert 20.00 uur.

Meer inlichtingen bij de secretaris, Hester Nienhuis,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de website:
www.geldersoratoriumkoor.com