Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen en het advies van de Protestantse Kerk is besloten, uit het oogpunt van veiligheid, de Zondagse Erediensten en de verdere activiteiten voor de maanden oktober en november af te gelasten.
In plaats daarvan zullen van de Erediensten weer digitale uitzendingen worden verzorgd met een minimum aan medewerkers/vrijwilligers.

Hierop zijn twee uitzonderingen, teweten twee geplande trouwerijen, die met een maximum van 30 bezoekers op basis van de 1,5 m maatregelen doorgang mogen vinden.
Er zal geen catering plaatsvinden, maar de trouwdiensten worden wel live uitgezonden via Kerkdienst Gemist voor diegenen die de dienst niet bij kunnen wonen.

Eind november wordt het geheel geëvalueerd en dan besloten, op basis van de dan bekende maatregelen, hoe verder te gaan in december.

Basis voor het besluit zijn de volgende overwegingen:
Eenmaal in de kerk is het beslist veilig, maar je veroorzaakt wel bewegingen en dat wordt door het Rijk en het RIVM afgeraden: wat thuis kan, thuis doen.
En de wetenschap dat iemand besmet kan zijn zonder het (nog) te weten en het virus dus kan verspreiden, heeft in deze zwaar meegewogen.

Helaas, het is niet anders.
Het hart zegt dat we diensten moeten blijven houden in de kerk, maar het verstand besluit anders.....

  • Besloten is tevens dat de bloemengroet weer vervangen gaat worden door het sturen van een kaart, zoals ook in de vorige periode werd gedaan.

Wilt u de kerkdiensten kijken? Klik hier