07-08 t/m 07-10 Tentoonstelling Saskia Wevers

07-08 t/m 07-10 Tentoonstelling Saskia Wevers

Vanaf 7 augustus zal in de Grote Kerk in Epe het werk van Saskia Wevers uit Zwolle te zien zijn. Saskia Wevers (Winterswijk, 1953) schildert sinds haar opleiding in een krachtig handschrift, liefst in lees meer:

Sobere maaltijden in de Grote Kerk

Sobere maaltijden in de Grote Kerk

Samen op weg naar Pasen Ontmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden op vier vrijdagen tijdens de vastentijd in vier kerken in Epe. De Raad van Kerken Epe nodigt iedereen (volwassenen en kinderen) lees meer:

Nieuwe foto's

Nieuwe foto's

Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken. lees meer:

 • 07-08 t/m 07-10 Tentoonstelling Saskia Wevers

  07-08 t/m 07-10 Tentoonstelling Saskia Wevers

  Vanaf 7 augustus zal in de Grote Kerk in Epe het werk van Saskia Wevers uit Zwolle te zien zijn....

 • Sobere maaltijden in de Grote Kerk

  Sobere maaltijden in de Grote Kerk

  Samen op weg naar Pasen Ontmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden op vier vrijdagen...

 • Nieuwe foto's

  Nieuwe foto's

  Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken.

Zondag 14 oktober, 4de zondag van de herfst, Viering van het Avondmaal (lopend)
Voorganger ds. L. J. Versteeg
We krijgen allemaal met enige regelmaat collectes aan de deur. Misschien kies je daarnaast ook goede doelen uit om structureel te steunen, of geef je een gift als er een grote landelijke hulpactie wordt gehouden. Gelukkig hebben velen in Nederland het bewustzijn (en de financiële ruimte!) om goede doelen te steunen. Maar oei oei oei, het is nog wel iets anders wat Jezus tegen een ijverige en welvarende jongeman zegt: ‘Ga naar huis, verkoop alles wat u hebt en geef het geld aan de armen, dan zult u een schat in de hemel bezitten; kom dan terug en volg mij.’ Naast dit gedeelte uit Marcus 10:17-31 kunnen klinken Deuteronomium 15:1-11 en Psalm 119:121-128. Maar het gaat niet alleen om geven, ook om ontvangen: dat doen we als we het Avondmaal vieren. De lopende vorm dit keer. Er is Kinderkerk, Leen Kievit bespeelt het orgel en ds. Jelbert Versteeg gaat voor.

Kinderkerk: 
Jezus ontmoet een rijk man met een dringende vraag: ‘hoe kan ik het eeuwig leven krijgen?’. Jezus vertelt hem de juiste wijze, de rijke man werd somber en liep teleurgesteld weg want hij was erg rijk.
Heb je zelf wel eens iets weggegeven aan iemand die dat nodig had?

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.