Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

Thema: “'Der Bräutigam kommt!' (muziek rond het einde van het kerkelijk jaar).Zondag 25 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In veel kerken worden dan de overledenen herdacht. Enerzijds lees meer:

Sobere maaltijden in de Grote Kerk

Sobere maaltijden in de Grote Kerk

Samen op weg naar Pasen Ontmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden op vier vrijdagen tijdens de vastentijd in vier kerken in Epe. De Raad van Kerken Epe nodigt iedereen (volwassenen en kinderen) lees meer:

Nieuwe foto's

Nieuwe foto's

Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken. lees meer:

 • Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

  Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

  Thema: “'Der Bräutigam kommt!' (muziek rond het einde van het kerkelijk jaar).Zondag 25 november...

 • Sobere maaltijden in de Grote Kerk

  Sobere maaltijden in de Grote Kerk

  Samen op weg naar Pasen Ontmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden op vier vrijdagen...

 • Nieuwe foto's

  Nieuwe foto's

  Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken.

Zondag 25 november, Laatste zondag kerkelijk jaar, Gedenken van overledenen
Voorgangers mevr. A. Schaafsma en ds. L.J. Versteeg
Dit is de laatste zondag van het kerkelijke jaar, voordat met Advent volgende week ook een nieuw kerkelijk jaar aanvangt. Deze laatste zondag staat in het teken van het herdenken van alle overleden leden van onze kerkelijke gemeente van dit afgelopen jaar. Zorgvuldig en mooi vormgegeven staan we bij hen stil, met voor elk van hen een bloem en we noemen hen nog eenmaal bij name. Zo willen we hen als kerkelijke gemeenschap gedenken - in het licht van de Eeuwige, een licht van troost, bemoediging en uitzicht. En daarmee als kerk ook heel bewust ruimte bieden aan het verdriet en gemis van mensen, vooral ook voor de nabestaanden die speciaal worden uitgenodigd. Met medewerking van de zanggroep, Ane Mulder op het orgel en onze eigen voorgangers Anke Schaafsma en ds. Jelbert Versteeg hopen we dat het een mooie, betekenisvolle dienst wordt. 
Ook bijzonder: na de dienst is er voor ieder die dat wil gelegenheid om een kaarsje aan te steken om zelf dierbaren te gedenken.

Kinderkerk: Als het donker wordt
Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Jezus, Petrus, Jakobus, Johannes en Andreas kijken vanaf een berg uit over Jeruzalem. Maar blijft deze stad zo mooi? Als mensen niet bouwen aan een stad van vrede wordt het donker, een puinhoop. Dat mag niet gebeuren. Wees waakzaam!

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.