Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

Thema: “'Der Bräutigam kommt!' (muziek rond het einde van het kerkelijk jaar).Zondag 25 november is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. In veel kerken worden dan de overledenen herdacht. Enerzijds lees meer:

Sobere maaltijden in de Grote Kerk

Sobere maaltijden in de Grote Kerk

Samen op weg naar Pasen Ontmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden op vier vrijdagen tijdens de vastentijd in vier kerken in Epe. De Raad van Kerken Epe nodigt iedereen (volwassenen en kinderen) lees meer:

Nieuwe foto's

Nieuwe foto's

Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken. lees meer:

 • Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

  Concert Sweelinck Kamerkoor zaterdag 17 november 2018

  Thema: “'Der Bräutigam kommt!' (muziek rond het einde van het kerkelijk jaar).Zondag 25 november...

 • Sobere maaltijden in de Grote Kerk

  Sobere maaltijden in de Grote Kerk

  Samen op weg naar Pasen Ontmoeting en bezinning bij vier sobere maaltijden op vier vrijdagen...

 • Nieuwe foto's

  Nieuwe foto's

  Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken.

Zondag 2 december, 1ste advent, Viering van het Avondmaal (tafel)
Voorganger ds. L.J. Versteeg
Vandaag begint Advent. Deze tijd van verwachting en bezinnend toeleven naar het Kerstfeest willen we dit jaar samen met de kinderen extra benadrukken met een Adventsproject. Het project lijkt in vorm en met het thema ‘Geloof met me mee!’ op een reclamecampagne. Elke zondag komt daarin een Bijbelse geloofsgetuige naar voren. Deze eerste zondag is dat de Johannes van Openbaring, met wie het voor de kinderen vooral over engelen gaat. Voor volwassenen is Openbaring best lastig, zo ook het gedeelte Opb.8:1-4. Misschien lezen we het in combinatie met de evangelielezing Lucas 21:29-31. 
Ook beginnen we vandaag de tijd van Advent met het samen vieren van het Avondmaal. Dat doen we dit keer aan tafel en met medewerking van de zanggroep. En mooi is altijd weer hoe de in aantal toenemende Adventskaarsen de nadering van het licht van Kerst verbeelden. Organist is Herman Koopmans.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.