Kerstkraam zaterdag 15 december

Kerstkraam zaterdag 15 december

Kerstkraam ZWO zaterdag 15 december van 10.30 tot 16.00 uur.Er zijn kerststukken, kerstbroden en diverse kerstartikelen te koop.De opbrengst is voor het ZWO project 'Hulp aan straatkinderen in Colombi lees meer:

Kerstnachtdienst 2018

Kerstnachtdienst 2018

Sfeervolle Kerstnachtdienst bij kaarslicht in Epe.Voor meer informatie zie deze poster: Poster Kerstnachtdienst lees meer:

ZWO-project 2018-2019

ZWO-project 2018-2019

Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Stichting Straatkinderen Medellín organiseert allerlei activiteiten om te voorkomen lees meer:

 • Kerstkraam zaterdag 15 december

  Kerstkraam zaterdag 15 december

  Kerstkraam ZWO zaterdag 15 december van 10.30 tot 16.00 uur.Er zijn kerststukken, kerstbroden en...

 • Kerstnachtdienst 2018

  Kerstnachtdienst 2018

  Sfeervolle Kerstnachtdienst bij kaarslicht in Epe.Voor meer informatie zie deze poster: Poster...

 • ZWO-project 2018-2019

  ZWO-project 2018-2019

  Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín...

Zondag 13 januari 2019, Eerste zondag van Epifanie; bevestiging ambtsdrager
Voorganger ds. L. J. Versteeg
Wat voor verschil maakt het om te geloven, om Jezus te volgen? Wat verandert dat in of aan jezelf en hoe je in deze wereld staat? Nog anders gezegd: wat doet dat met je? In aankondiging van de doop van Jezus wordt door Johannes de Doper over Jezus gezegd dat hij mensen zal ‘dopen met de heilige Geest en met vuur’. Wat dat wil uitdrukken blijkt misschien wel daarna, bij de doop van Jezus zelf. We lezen daarover uit Lucas 3:15,16;21,22. En misschien helpt een van de eventueel bijbehorende lezingen ons daarbij nog verder; dat zijn Jesaja 40:1-11, Psalm 104:1-13 en Titus 3:4-7. Bovendien een bijzonder en verheugend moment vanochtend, de bevestiging van Linda van Zuuk als ouderling-kerkrentmeester. Het orgel wordt bespeeld door Herman Dalhuisen.

Kinderkerk
Johannes doopt de mensen met het water van de Jordaan. Hij bereidt hen voor op degene die na hem komt; ‘Jezus’. Jezus laat zich ook dopen, waarna er een duif verschijnt; Gods stem klinkt uit de hemel: ’Jij bent mijn Zoon, Mijn liefde voor jou is groot’. In Jezus laat God zijn liefde zien voor alle mensen.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.