Meditatie Januari 2019

Meditatie Januari 2019

Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten           (bij Lucas 3: 7-14)  Zo richting halverwege januari zijn de eerste goede voornemens voor lees meer:

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn weer op pad voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. De opbrengst van de Actie Kerkbalans is hard nodig om de lees meer:

ZWO-project 2018-2019

ZWO-project 2018-2019

Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Stichting Straatkinderen Medellín organiseert allerlei activiteiten om te voorkomen lees meer:

 • Meditatie Januari 2019

  Meditatie Januari 2019

  Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten...

 • Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn...

 • ZWO-project 2018-2019

  ZWO-project 2018-2019

  Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín...

Zondag 17 februari 2019, Goed-Gesprek-Brunch - thema ‘Buurmans gek’
Voorganger ds. L.J. Versteeg
Kerk op een hele andere manier. Want geen gewone kerkdienst vanochtend, maar een samenkomst in de kerk in de vorm van een heuse brunch: een viering aan smakelijk gedekte lange tafels, die niet alleen bedoeld zijn om lekker aan te eten, maar vooral ook om ruimte te bieden voor onderlinge ontmoeting en goede gesprekken. Tafels met plek voor jong en oud en ieder die maar mee wil doen. En daarbij ook de nodige inhoud. Want mooi hoor, Jezus’ boodschap van naastenliefde en vergeving en vreedzaamheid. Maar… is al te goed niet buurmans gek? Hierbij komt Lucas 6:27-35 aan bod. We zullen ook enkele liederen zingen, de muziek komt daarbij van Ane Mulder.
Vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom om bij deze brunch aan te schuiven! En biedt dit voor ‘vaste’ kerkgangers niet ook een mooie gelegenheid om vandaag eens iemand mee te vragen naar de kerk? Bovendien ook wel eens prettig voor langslapers, omdat ontbijten van te voren niet hoeft. En wie het leuk vindt om zelf iets lekkers mee te brengen voor de brunch: we laten ons graag verrassen!

Kinderkerk
Vanmorgen is de Goed Gesprek Brunch. Tijdens de Goed Gesprek Brunch gaat het over Lucas 6, 27-32 + 35.
De kinderen zullen tijdens de dienst ook in de kerk aanwezig zijn en bezig gaan met een vertelling op begrijpelijke manier voor hun en een leuke verwerking.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.