Meditatie Januari 2019

Meditatie Januari 2019

Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten           (bij Lucas 3: 7-14)  Zo richting halverwege januari zijn de eerste goede voornemens voor lees meer:

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn weer op pad voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. De opbrengst van de Actie Kerkbalans is hard nodig om de lees meer:

ZWO-project 2018-2019

ZWO-project 2018-2019

Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Stichting Straatkinderen Medellín organiseert allerlei activiteiten om te voorkomen lees meer:

 • Meditatie Januari 2019

  Meditatie Januari 2019

  Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten...

 • Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn...

 • ZWO-project 2018-2019

  ZWO-project 2018-2019

  Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín...

Zondag 24 februari 2019, Zevende zondag van Epifanie
Voorganger ds. S. Zitman, Zwolle
Deze laatste zondag van februari, als op de scholen net de voorjaarsvakantie is begonnen, is ds. Bas Zitman onze voorganger. Toch fijn dat hij de meeste gaten in het preekrooster wil invullen. En als altijd zijn we weer benieuwd naar zijn invulling van de dienst. Organist is Leen Kievit.

Kinderkerk, Lucas 6 27-38
Een Samaritaan, een man uit Samaria, zag dat iemand aan de kant van de weg lag, neergeslagen en beroofd. En deze Samaritaan dacht niet: ‘Er zijn rovers in de buurt! Ik moet maken dat ik wegkom. Straks slaan ze mij ook halfdood!’ Nee, hij had medelijden met de man die daar op de grond lag en hij dacht: ‘Wat erg! Ik kan zijn pijn voelen en z’n ellende! Die man kun je toch niet zo maar hier laten liggen! Daar moet wat aan gedaan worden! Er moet wat gebeuren!’ En hij stond stil, hielp de man op de grond overeind, zette hem op z’n ezeltje en bracht hem naar een herberg waar hij verzorgd kon worden. De Samaritaan had mede-lijden. Hij reageerde anders dan de priester en de leviet die eerder langs dezelfde weg voorbijkwamen. De Samaritaan had een warm hart voor de arme man die daar op de grond lag: hij was ‘barmhartig’, ‘warmhartig’ !

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.