Meditatie Januari 2019

Meditatie Januari 2019

Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten           (bij Lucas 3: 7-14)  Zo richting halverwege januari zijn de eerste goede voornemens voor lees meer:

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerbalans 2019

Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn weer op pad voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. De opbrengst van de Actie Kerkbalans is hard nodig om de lees meer:

ZWO-project 2018-2019

ZWO-project 2018-2019

Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Stichting Straatkinderen Medellín organiseert allerlei activiteiten om te voorkomen lees meer:

 • Meditatie Januari 2019

  Meditatie Januari 2019

  Goed voornemen voor een nieuw jaar leven: vruchten...

 • Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerbalans 2019

  Actie Kerkbalans voor de Grote Kerk in Epe van startVrijwilligers van de Grote Kerk in Epe zijn...

 • ZWO-project 2018-2019

  ZWO-project 2018-2019

  Hulp aan straatkinderen in Medellin ColombiaDuizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín...

Zondag 10 maart 2019, Eerste zondag Veertig dagen tijd; viering Heilig Avondmaal
Voorganger ds. L.J. Versteeg
De Veertigdagentijd begint met een scherp contrast. In Deuteronomium 5:6-21 is het God de Heer die het volk Israël in de woestijn een hoge norm voorhoudt met de leefregels van de Tien Woorden. In Lucas 4:1-13 is het daartegenover de duivel die Jezus in de woestijn de dingen juist makkelijk en aanlokkelijk voorspiegelt, in drie verzoekingen. Hoe leven wij zelf tussen die boodschappen? We beginnen de Veertigdagentijd ook met het vieren van het Avondmaal, in de kring ditmaal. We doen dat nu weer eens met een mooi gezongen Tafelgebed in samenwerking met de zanggroep. Voor wie het liedboek heeft en vooruit wil kijken, het gaat om lied 403 d. Onze eigen dominee Jelbert Versteeg gaat voor, en Herman Dalhuisen bespeelt het orgel.

Kinderkerk
Vandaag de start van de 40 dagen tijd.
Jezus is in de woestijn. Nadat hij gedoopt is, denkt hij na over wat de goede weg is die hij moet gaan. Mozes heeft in de woestijn de tien woorden, de wegwijzers naar het leven, gekregen van God.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.