18-04 The Passion in Epe

18-04 The Passion in Epe

Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het lijden van Jezus Christus. De Raad van Kerken zendt de EO-televisieuitzending van The Passion uit in de lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten waren aangeschoven! Het zag er prachtig uit, het was heerlijk, er was levendig geroezemoes van alle gesprekken, lees meer:

 • 18-04 The Passion in Epe

  18-04 The Passion in Epe

  Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

 • Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten...

Diensten Stille Week 15 t/m 20 april

Gebedswaken vanuit de Raad van Kerken, 15, 16 en 17 april
Op maandag, dinsdag en woensdag (15, 16 en 17 april) worden oecumenische Gebedswaken gehouden in de Grote Kerk, aanvang 19.00 uur tot ± 19.30 uur. De gebedswake is een meditatief moment in de Stille week met Bijbellezingen, liederen en gebed. De voorgangers zijn resp. ds. A.M. van de Wetering, pastor W. Vroom en ds. L.J. Versteeg.

Donderdag 18 april 2019, Witte Donderdag
Voorganger ds. G. C. Buijs
Op Witte Donderdag (18 april) is de gezamenlijke viering in de Grote Kerk, aanvang 19.00 uur. In deze dienst volgen we Jezus en zijn leerlingen bij de instelling van het avondmaal en gaan ook wij aan tafel om brood en wijn met elkaar te delen. 
Let op: deze dienst begint, evenals vorig jaar, om 19.00 uur.

Vertoning van “The Passion”, aanvang 20.30 uur
Een bijzondere mogelijkheid: om in een sfeervolle Grote Kerk samen met anderen de tv-uitzending van “The Passion” te kijken op groot scherm. Dit jaar wordt the Passion gehouden in Dordrecht. The Passion in de Grote Kerk wordt georganiseerd door de Raad van Kerken.

Vrijdag 19 april 2019, Goede Vrijdag
Voorganger ds. L. J. Versteeg
Deze verstilde dienst staat geheel in het teken van het indringende verhaal van Christus’ lijdensweg en dood aan het kruis. We horen de evangeliegedeelten uit het evangelie volgens Lucas, afgewisseld met passende liederen en teksten en gebeden. In deze gezamenlijke dienst van de Regenboogkerk en Grote Kerk doet ook de zanggroep mee.

Zaterdag 20 april 2019, Paaswake
Voorganger ds. A. M. van de Wetering
De Stille week wordt afgesloten met de Paaswake op Stille Zaterdag (20 april) in de Grote Kerk, aanvang 21.00 uur. In deze viering staat eerst het Licht centraal in de vorm van de Paaskaarsen die worden binnengebracht en het licht dat we aan elkaar doorgeven. Na de Bijbellezingen van de Paasnacht gedenken we onze doop en na de verkondiging over de nieuwe morgen en het open graf gaan we met het Licht de wereld in.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.