18-04 The Passion in Epe

18-04 The Passion in Epe

Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het lijden van Jezus Christus. De Raad van Kerken zendt de EO-televisieuitzending van The Passion uit in de lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten waren aangeschoven! Het zag er prachtig uit, het was heerlijk, er was levendig geroezemoes van alle gesprekken, lees meer:

 • 18-04 The Passion in Epe

  18-04 The Passion in Epe

  Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

 • Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten...

Zaterdag 4 mei 2019, herdenkingsbijeenkomst, voorstelling ‘Een eigen melodietje’
Dit jaar een bijzondere 4 mei herdenkingsbijeenkomst met de voorstelling ‘Een eigen melodietje’.
Deze door Frits Grimmelikhuizen geschreven voorstelling is gebaseerd op teksten van Etty Hillesum. Etty Hillesum liet een bijzonder dagboek en vele brieven na. Haar dagboek geeft inzicht in de wijze waarop anti-Joodse maatregelen en deportaties op de Joden zelf zijn overgekomen. Etty was in staat om in de meest verwoestende omstandigheden in de tweede wereldoorlog open en tolerant te zijn tegenover degenen die uit waren op haar vernietiging. Op 30 november 1943, zij was toen 29 jaar, kwam zij in Auschwitz om het leven. In 2019 kunnen wij nog veel leren van Etty Hillesum.

De voorstelling wordt gespeeld door de theatergroep van de letterlievende vereniging J.J. Cremer uit Haarlem. http://www.jjcremer.nl/
De herdenkingsbijeenkomst vindt zoals gebruikelijk plaats in de Grote Kerk van Epe en begint om 18.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om aan te sluiten bij de Stille Tocht die om 19.15 start bij het “Monument voor Vrede en Gerechtigheid” op de Markt.
Deze herdenkingsbijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de Wilhelminavereniging, de Grote Kerk, Stichting het Sint Anthonie Gilde en de fam. Zevenbergen.
Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   0578-613756

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.