18-04 The Passion in Epe

18-04 The Passion in Epe

Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het lijden van Jezus Christus. De Raad van Kerken zendt de EO-televisieuitzending van The Passion uit in de lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Impressie van de Goed Gesprek Brunch

Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten waren aangeschoven! Het zag er prachtig uit, het was heerlijk, er was levendig geroezemoes van alle gesprekken, lees meer:

 • 18-04 The Passion in Epe

  18-04 The Passion in Epe

  Je bent van harte welkom om op donderdag 18 April in en rondom de Grote Kerk stil te staan bij het...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

 • Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Impressie van de Goed Gesprek Brunch

  Het was buitengewoon brunchen in de Grote Kerk op zondagochtend 17 februari. Zo'n 120 tafelgenoten...

Zondag 12 mei 2019, Vierde zondag van Pasen
Voorganger ds. L. J. Versteeg 
Of het nu gaat over vermeende risico’s van vaccinatie of het nut van de EU, mensen kunnen ergens erg sceptisch of wantrouwig over zijn. Een reflex van instanties of politici is dan vaak: nog maar eens erop hameren dat er voldoende betrouwbare bewijzen zijn, of een volgende campagne om het de mensen nog een keer goed uit te leggen. Vaak werkt dat niet. Want als mensen bij voorbaat niet openstaan voor een bepaalde boodschap of de verkondigers ervan, dan leidt het nergens toe. Ze geloven het toch niet. 
Is het daarom dat Jezus anders reageert? Tegen degenen die hem vragen: ‘Als u de Messias bent, zeg het ons dan ronduit’, antwoordt Jezus ‘Dat heb ik u al gezegd, maar u gelooft het niet.’ Je zou kunnen zeggen: het gaat er om of je ook wilt ontdekken wie Jezus is en wat dat zou kunnen betekenen. Dit naar aanleiding van Johannes 10:22-30, met Numeri 27:12-23 en Openbaring 7:9-17 de mogelijke lezingen van deze zondag. Ane Mulder speelt op het orgel.

Kinderkerk
Omdat het deze zondag Moederdag, is er geen kinderkerk vanmorgen.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

In 2018 zullen alle kerkdiensten om 10.00 uur beginnen.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.