Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

Voor het eerst (!) in de meer dan 25-jarige geschiedenis van het Huygens Vocaal Ensemble staat er werk van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) geprogrammeerd.Omdat een meesterwerk als het Requiem niet lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

Foto's vrijwilligersmiddag

Foto's vrijwilligersmiddag

Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken. lees meer:

 • Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

  Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

  Voor het eerst (!) in de meer dan 25-jarige geschiedenis van het Huygens Vocaal Ensemble staat er...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

 • Foto's vrijwilligersmiddag

  Foto's vrijwilligersmiddag

  Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken.

Zondag 24 november, 10e zondag van de herfst – Gedachteniszondag
Voorganger mevr. A. Schaafsma en ds. L. J. Versteeg
In deze dienst staan we met aandacht stil bij alle overledenen van onze kerkelijke gemeente van dit afgelopen jaar. In een mooi ritueel worden zij elk gesymboliseerd door een bloem en wordt ieders naam genoemd. Zo willen we hen gedenken, samen met de nabestaanden die voor vandaag speciaal zijn uitgenodigd. Een emotionele dienst misschien, maar is juist de kerk niet een ruimte waar verdriet er mag zijn? Een heilzame ruimte daarmee, te meer als we kunnen ervaren hoe ons gemis en verdriet kan worden verbonden aan een groter verhaal van hoop, troost en bemoediging. Zo hopen we op een mooie, gezegende dienst, waarin het orgel wordt bespeeld door Leen Kievit, ook de zanggroep meedoet, en onze eigen voorgangers Anke Schaafsma en ds. Jelbert Versteeg samen voorgaan.
Aansluitend aan de dienst is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken om zelf dierbaren te gedenken.

Kinderkerk:
Vandaag vertellen we een heel droevig verhaal over de begrafenis van een jongen. Hij heeft geen vader meer en ook geen broertjes en zusjes. Voor zijn moeder is het daarom heel moeilijk dat hij gestorven is. Ze blijft nu helemaal alleen achter. We gaan horen hoe Jezus daarmee omgaat in het Bijbelverhaal.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.