Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

Voor het eerst (!) in de meer dan 25-jarige geschiedenis van het Huygens Vocaal Ensemble staat er werk van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) geprogrammeerd.Omdat een meesterwerk als het Requiem niet lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

Foto's vrijwilligersmiddag

Foto's vrijwilligersmiddag

Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken. lees meer:

 • Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

  Huygens Vocaal Ensemble zingt Requiem Mozart

  Voor het eerst (!) in de meer dan 25-jarige geschiedenis van het Huygens Vocaal Ensemble staat er...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

 • Foto's vrijwilligersmiddag

  Foto's vrijwilligersmiddag

  Klik in menubalk op 'Fotoalbum'    Hier zijn nieuwe foto's te bekijken.

Zondag 1 december, Eerste advent - Viering van het Avondmaal
Voorganger ds. L. J. Versteeg
Vandaag beginnen we aan een nieuwe cyclus van het kerkelijk jaar en dat begint met verwachting, de verwachting van Advent. Een tijd van uitzien, uitzien naar licht juist als de dagen steeds donkerder worden, het licht van Kerst ook. Mooi altijd hoe de Adventskaarsen de nadering van het licht van Christus zichtbaar maken. Daarnaast benadrukken we deze periode met de kinderen ook met een kerstproject: ‘Geef licht’. Dit jaar aan de hand van mooie posters van kerkramen die een verhaal vertellen, en lezingen uit het boek Micha. Vandaag te beginnen met Micha 2.
Mooi hoe we vandaag voor deze periode van Advent als het ware ook extra op weg geholpen worden met het vieren van het Avondmaal. Brood en wijn als voedsel om onze verwachting levend te houden! Met onze eigen dominee ds. Jelbert Versteeg als voorganger en organist Herman Koopmans.

Kinderkerk:
Micha is naar de stad gekomen om de mensen te waarschuwen: het is donker in de stad en hij vertelt dat het weer licht kan worden, maar dat ze dan zelf wel iets aan het donker moeten doen. Wie maakt het weer licht?

Zondag 1 december 15.00 uur viering Heilig Avondmaal in de Boskamp
Goed om te weten dat we ’s middags om 15.00 uur ook het Avondmaal vieren in de Boskamp. En dat dit niet uitsluitend voor bewoners is, maar ook anderen daarbij van harte welkom zijn.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.