12 december Kerstconcert Huygens Consort

12 december Kerstconcert Huygens Consort

Huygens Consort brengt sfeervol kerstconcert in Grote kerk Epe. Op donderdag 12 december geeft het Huygens Consort een kerstconcert in de grote kerk van Epe. Het vocale kwartet neemt u mee op een lees meer:

14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

Kerststukken ZWO  Ook dit jaar staat de kerstkraam van de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Regenboogkerk en Grote Kerk) weer bij de ingang van de Grote Kerk aan de Hoofdstraat en lees meer:

 • Zaterdag 7 december 'Festival of Lessons and Carols'

  Zaterdag 7 december 'Festival of Lessons and Carols'

 • 12 december Kerstconcert Huygens Consort

  12 december Kerstconcert Huygens Consort

  Huygens Consort brengt sfeervol kerstconcert in Grote kerk Epe. Op donderdag 12 december...

 • 14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

  14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

  Kerststukken ZWO  Ook dit jaar staat de kerstkraam van de gezamenlijke ZWO-commissies...

Dinsdag 24 december 22.00 uur 2019 Kerstnachtdienst (met samenzang vooraf vanaf 21.50 uur)
Voorganger ds. L. J. Versteeg
Wat is er mooier dan kerstavond in een behaaglijke, sfeervolle eeuwenoude kerk, samen met vele anderen? Een bont gezelschap tezamen gekomen uit alle lagen van de bevolking en van allerlei achtergrond, maar waar alle mogelijke verschillen niet langer tellen, omdat die simpelweg wegvallen: wegvallen in het milde licht van de kroonluchters met brandende kaarsen, wegvallen in de warme klanken van kerstliederen met orgel en samenzang, en bovenal wegvallen in die hemelse boodschap van Kerst, dat God op aarde te vinden is: tussen de mensen, voor alle mensen… Dan mag ook wel duidelijk zijn dat werkelijk ieder van harte welkom is! Zo hopen we op een prachtige kerstnachtdienst, waarin ds. Jelbert Versteeg de voorganger is en er met Herman Dalhuisen op het prachtige Meere-orgel, met trompettist Arthur Wiegersma en met zang van Zwier van der Weerd ook muzikaal volop te beleven zal zijn!

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.