12 december Kerstconcert Huygens Consort

12 december Kerstconcert Huygens Consort

Huygens Consort brengt sfeervol kerstconcert in Grote kerk Epe. Op donderdag 12 december geeft het Huygens Consort een kerstconcert in de grote kerk van Epe. Het vocale kwartet neemt u mee op een lees meer:

14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

Kerststukken ZWO  Ook dit jaar staat de kerstkraam van de gezamenlijke ZWO-commissies (Goede Herderkerk, Regenboogkerk en Grote Kerk) weer bij de ingang van de Grote Kerk aan de Hoofdstraat en lees meer:

 • Zaterdag 7 december 'Festival of Lessons and Carols'

  Zaterdag 7 december 'Festival of Lessons and Carols'

 • 12 december Kerstconcert Huygens Consort

  12 december Kerstconcert Huygens Consort

  Huygens Consort brengt sfeervol kerstconcert in Grote kerk Epe. Op donderdag 12 december...

 • 14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

  14 december Kerstkraam gezamenlijke ZWO-commissies

  Kerststukken ZWO  Ook dit jaar staat de kerstkraam van de gezamenlijke ZWO-commissies...

Woensdag 25 december 2019, Kerstfeest (met samenzang vooraf vanaf 9.50 uur)
Voorganger ds. L. J. Versteeg
En dan is het echt Kersfeest! Als het hemelse op aarde gevonden blijkt te kunnen worden, als het goddelijke Woord kennelijk menselijk wil zijn, en als het waar is dat het ware Licht ieder mens verlicht – dan verandert alles! Want dan kan zelfs het kleinste en onbeduidendste op deze aarde van Gods aanwezigheid doordrongen blijken. Dan is een pasgeboren kind, voor wie nergens plek was, inderdaad niet te klein om de grootheid van God te onthullen. Dan blijkt het onaanzienlijke plaatsje Bethlehem toch niet te klein om de Messias van deze wereld voort te brengen. Dan zal werkelijk zelfs het kleinste licht niet te klein zijn om duisternis te verdrijven. Zouden wij kleine mensen dan ooit nog te klein over onszelf denken? Gods grootheid is onder ons! Zo horen we de boodschap van kerst vanmorgen aan de hand van Johannes 1:1-14 en Micha 5:1-4a. Met de inbreng van de zanggroep, met Leen Kievit op het orgel en met onze eigen dominee Jelbert Versteeg, hopen we er een mooie Kerstdienst van te maken. 

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.