Meditatie februari 2020

Meditatie februari 2020

Eén van U is de messias! In een abdij die moeilijke tijden doormaakte, woonden nog slechts vijf monniken, allen boven de 70; de zaak stond op uitsterven. In zijn nood besloot de abt raad in te winnen lees meer:

Concerten in de Grote Kerk

Concerten in de Grote Kerk

Zondag 9 februari: Klassiek in de Kerk Hexagon Ensemble Baboesjha, aanvang 15.00 uurSamen met theatermaker Joep Onderdelinden brengen de musici van het Hexagon Ensemble een theatraal concert waarbij lees meer:

Koffiemoment woensdagmorgen

Koffiemoment woensdagmorgen

Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor een kop koffie, wat lekkers en een ontmoeting.U bent van harte welkom!In 2019 is het koffiemoment op de lees meer:

 • Meditatie februari 2020

  Meditatie februari 2020

  Eén van U is de messias! In een abdij die moeilijke tijden doormaakte, woonden nog slechts vijf...

 • Concerten in de Grote Kerk

  Concerten in de Grote Kerk

  Zondag 9 februari: Klassiek in de Kerk Hexagon Ensemble Baboesjha, aanvang 15.00 uurSamen met...

 • Koffiemoment woensdagmorgen

  Koffiemoment woensdagmorgen

  Twee - of drie keer per maand is op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.00 uur de kerk open voor...

Zondag 1 maart Eerste zondag van de Veertigdagen – viering Heilig Avondmaal
Voorganger ds. M. Visch - de Bruin, Vaassen
Stilte is voor sommigen beangstigend, want wat komt er dan niet allemaal in je op aan gedachten en herinneringen? Dan liever steeds in drukte doorgaan! Voor anderen is stilte juist noodzakelijk om dichter bij het besef van Gods aanwezigheid te komen. Wonderlijk: als ‘woestijn’ een plek van stilte is, dan is het Mozes die daarin Gods aanwezigheid ervaart (Exodus 3:1-18) terwijl Jezus in de woestijn door de duivel op de proef wordt gesteld (Matteüs 4:1-11). Of we inderdaad deze lezingen horen, is echter afwachten want met ds. Marianne Visch-de Bruin van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap in Vaassen ontvangen we vanochtend een gastvoorganger. Met haar vieren we, bij het begin van de Veertigdagentijd, ook het Avondmaal – lopend dit maal. Als een oase in de woestijn! Herman Dalhuisen is de organist.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De kerkdiensten beginnen om 10.00 uur.

De diensten zijn hier online te beluisteren.

- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.