Vervolg actie voedselbank

Vervolg actie voedselbank

Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de corona crisis zijn we begonnen met een actie om de Voedselbank te steunen.Hier weer een update van de lees meer:

Kerkdiensten online bijwonen

Kerkdiensten online bijwonen

In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk voorlopig niet bijgewoond worden.Ze zijn wel thuis Live te volgen via kerdienst gemist: Klik HIER.Ook kan elke lees meer:

Telefonisch contact

Telefonisch contact

Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons voorstellen dat u juist nu best behoefte heeft aan even een gesprek of luisterend oor.Ook bezoeken vanuit lees meer:

 • Vervolg actie voedselbank

  Vervolg actie voedselbank

  Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de...

 • Kerkdiensten online bijwonen

  Kerkdiensten online bijwonen

  In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk...

 • Telefonisch contact

  Telefonisch contact

  Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons...

Voorganger: Ds. L.A. van Ketel, Ezinge

Het blijft jammer dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten op de zondagen. Zeker ook als we op deze ‘wezenzondag’ één van onze oud-predikanten verwelkomen: mw. ds. Lydia van Ketel. Mocht zij de Exodusreeks volgen, dan is hoofdstuk 23:1-17 aan de beurt. Daarin vinden we een nadere toespitsing van wat rechtvaardig, goed en verstandig is. Organist is Herman Dalhuisen.

Kinderkerk
Jezus heeft eigenlijk maar een opdracht aan zijn leerlingen: Ze moeten van elkaar houden, zoals Jezus van hun houdt. Dat lijkt niet zo moeilijk. Toch gaat dat houden van verder dan iemand gewoon aardig vinden. Jezus was zelfs bereid om voor zijn vrienden te sterven. Wie zich Jezus' vriend durfde noemen, stuurde Hij de wereld in, om daar goede dingen te gaan doen.
De kinderen denken vanmorgen na over de mensen van wie zij houden. Wie zijn dat? Wat is het verschil tussen zelfgekozen vrienden en je familie? En is Jezus ook een vriend van wie wij houden, zoals Hij van ons, zijn leerlingen houdt?

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.