Vervolg actie voedselbank

Vervolg actie voedselbank

Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de corona crisis zijn we begonnen met een actie om de Voedselbank te steunen.Hier weer een update van de lees meer:

Kerkdiensten online bijwonen

Kerkdiensten online bijwonen

In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk voorlopig niet bijgewoond worden.Ze zijn wel thuis Live te volgen via kerdienst gemist: Klik HIER.Ook kan elke lees meer:

Telefonisch contact

Telefonisch contact

Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons voorstellen dat u juist nu best behoefte heeft aan even een gesprek of luisterend oor.Ook bezoeken vanuit lees meer:

 • Vervolg actie voedselbank

  Vervolg actie voedselbank

  Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de...

 • Kerkdiensten online bijwonen

  Kerkdiensten online bijwonen

  In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk...

 • Telefonisch contact

  Telefonisch contact

  Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons...

Voorganger: Ds. L.J Versteeg

Zolang we niet weer kunnen samenkomen in de kerk, kunnen we eigenlijk ook geen echte Avondmaalsdienst houden. Maar als we vandaag anders Avondmaal zouden vieren ‘in de kring’ - zouden we dan die kring niet toch op een andere, veel wijdere manier kunnen vormen: met ieder die thuis meeviert? Op de avond van Witte Donderdag hebben we het op die manier geprobeerd en ik wil u graag ook dit keer uitnodigen om thuis mee te doen met dit ‘alternatieve Avondmaal’. Wat u daarvoor nodig hebt, is geen avondmaalswijn, maar wat brood en een beker water: dat heeft immers vrijwel iedereen wel in huis. Dus als u dat vooraf klaarzet, kunt u meevieren. In de hoop dat dan al vierend het water in onze beleving toch als het ware in wijn veranderd kan worden!
Met de lezingen doen we vanaf deze zondag een stap terug, namelijk naar het middengedeelte van het evangelie waar Jezus rondtrekt en verkondigt. Maar niet geheel willekeurig, want het gaat in aansluiting op vorige week verder door op de taak, rol en verantwoordelijkheid van Jezus’ leerlingen (Matteüs 9,35-10,10). Onze eigen dominee Jelbert Versteeg gaat voor, Leen Kievit bespeelt het orgel.

Kinderkerk: Mattheus 9:35-10:15
Jezus stuurt zijn discipelen op weg om over het koninkrijk van God te vertellen, zieken te genezen en doden op te wekken. Dat is nogal wat. De discipelen gaan op weg om te doen wat Jezus begonnen was.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.