Vervolg actie voedselbank

Vervolg actie voedselbank

Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de corona crisis zijn we begonnen met een actie om de Voedselbank te steunen.Hier weer een update van de lees meer:

Kerkdiensten online bijwonen

Kerkdiensten online bijwonen

In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk voorlopig niet bijgewoond worden.Ze zijn wel thuis Live te volgen via kerdienst gemist: Klik HIER.Ook kan elke lees meer:

Telefonisch contact

Telefonisch contact

Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons voorstellen dat u juist nu best behoefte heeft aan even een gesprek of luisterend oor.Ook bezoeken vanuit lees meer:

 • Vervolg actie voedselbank

  Vervolg actie voedselbank

  Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de...

 • Kerkdiensten online bijwonen

  Kerkdiensten online bijwonen

  In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk...

 • Telefonisch contact

  Telefonisch contact

  Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons...

Voorganger: Mw. Anke schaafsma

Vandaag lezen we Jeremia 29, 1, 4 t/m 14 en Matteus 10 : 34 t/m 42Jeremia schrijft vanuit Jeruzalem een brief naar de ballingen in Babel. Deze brief is ook aan ons geadresseerd; in tijden van corona heel actueel. We lezen bij Jeremia dat het om de gewone dingen gaat in het leven. Die zijn belangrijk. De opdracht van de Heer van de Hemelse machten is: “Bouw huizen en ga daarin wonen, leg tuinen aan en eet van de opbrengst. Zorg voor de kinderen die je krijgt. Heb het goed met de mensen om je heen, ook al zijn jullie in ballingschap”. Wij kunnen ons afvragen: is dat nou zo belangrijk? Blijkbaar wel! We vergissen ons wanneer we geloven in een apart hokje zetten, naast het leven. We slaan de plank mis wanneer we geloven zien als een handvol activiteiten zoals bidden, Bijbellezen of naar de kerk gaan. Voor de mensen in Babel gold dit alles in ballingschap, voor ons geldt alles op anderhalve meter afstand van elkaar en angst om ziek te worden of iemand te besmetten. Geloven is leven, huizen bouwen, tuinen aanleggen en kinderen krijgen. Geloven is leven met kwaliteit in vrede en gerechtigheid. Bidt dat de stad toe, zegt Jeremia, als het de stad goed gaat, gaat het jullie goed.
Voorganger is Mw. Anke Schaafsma en Herman Koopmans is onze organist.

Kinderkerk: Mattheüs 10:34-42
Stel je voor dat God bij jou aan de deur zou bellen. Dat kan nooit, zou je misschien zeggen. Nou....daar denkt Jezus anders over. Hij zegt tegen zijn leerlingen: ‘Mensen die voor jullie de deur open doen, doen voor mij de deur open. Mensen die voor mij de deur open doen, doen voor God de deur open.’ Het gaat dus om deze leerlingen en of er mensen bereid zijn open te doen als het koninkrijk van God voor de deur staat

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.