Vervolg actie voedselbank

Vervolg actie voedselbank

Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de corona crisis zijn we begonnen met een actie om de Voedselbank te steunen.Hier weer een update van de lees meer:

Kerkdiensten online bijwonen

Kerkdiensten online bijwonen

In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk voorlopig niet bijgewoond worden.Ze zijn wel thuis Live te volgen via kerdienst gemist: Klik HIER.Ook kan elke lees meer:

Telefonisch contact

Telefonisch contact

Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons voorstellen dat u juist nu best behoefte heeft aan even een gesprek of luisterend oor.Ook bezoeken vanuit lees meer:

 • Vervolg actie voedselbank

  Vervolg actie voedselbank

  Gezamenlijke kerken gem. Epe bieden hulp aan de Voedselbank Epe Vaassen HeerdeAan het begin van de...

 • Kerkdiensten online bijwonen

  Kerkdiensten online bijwonen

  In verband met de richtlijnen rondom het coronavirus kunnen de kerkdiensten in de Grote Kerk...

 • Telefonisch contact

  Telefonisch contact

  Veel mensen zijn nu aan huis gebonden, waarbij ook bezoekjes en contacten stilvallen.We kunnen ons...

Voorganger is Ds. L. J. Versteeg
U kent misschien dr. Pol wel? Een dierenarts met Nederlandse roots in Michigan (VS), bekend van tv. Ik heb hem eens horen zeggen dat volle maan invloed heeft op het gedrag van veel dieren, ze schijnen dan nogal eens dingen te doen die ze gewoonlijk niet doen – en daardoor dan dus vaker bij de dierenarts terecht te komen. Zo hoor je ook wel eens over mensen die merken dat de maanstand invloed heeft op hoe ze zich voelen. Ik moest daaraan denken omdat het in Matteüs 17,14-20 gaat over een jongen die ‘maanziek’ is. Alleen, in dat verhaal worden de kwaal van die jongen ook geweten aan een demon, een boze geest – en hij geneest op het moment dat Jezus de demon uit de jongen doet weggaan! Iets wat de leerlingen van Jezus niet voor elkaar kregen. Zou zo’n ‘bizar’ verhaal ons toch iets te vertellen kunnen hebben? We gaan het zien, in deze dienst met ds. Jelbert Versteeg als voorganger en Leen Kievit als organist.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.