Koffiemoment

Koffiemoment

Met ingang van 9 september bent u iedere woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur van harte welkom om bij ons om een kopje koffie of thee te komen drinken. lees meer:

ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen en het advies van de Protestantse Kerk is besloten, uit het oogpunt van veiligheid, de Zondagse Erediensten en de verdere activiteiten voor de maanden lees meer:

Beiroet ligt in puin

Beiroet ligt in puin

Laten wij de mensen in Beiroet de helpende hand toesteken.Op 4 augustus heeft een verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weggevaagd. De ramp heeft meer dan honderd mensen lees meer:

 • Koffiemoment

  Koffiemoment

  Met ingang van 9 september bent u iedere woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur van...

 • ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

  ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

  Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen en het advies van de Protestantse Kerk is...

 • Beiroet ligt in puin

  Beiroet ligt in puin

  Laten wij de mensen in Beiroet de helpende hand toesteken.Op 4 augustus heeft een verwoestende...

Voorganger ds. L. J. Versteeg

Ik denk dat we allemaal niet kunnen wáchten tot het moment dat alle corona-ellende eindelijk echt voorbij zal zijn. Maar wanneer komt dat goede nieuws? Tot dat moment is het afwachten, uitzien, verlangen. En waakzaam zijn zolang als nodig. Daar gaat Advent eigenlijk ook om: verlangend, hopend uitkijken naar de komst van een nieuwe tijd die aanbreekt. En tot het zover is: wakker blijven, waakzaam, bewust leven. (En of dat nou hetzelfde is zoals sommigen zichzelf tegenwoordig ‘woke’ noemen?!) Hoe dan ook, Advent is weer begonnen, we leven toe, niet alleen naar ‘het Kerstfeest’, maar in wezen naar elk nieuw moment waarop God in onze wereld kan komen. Om daar ruimte voor te maken, en om ons ‘wakker’ te houden, beginnen we Advent met het vieren van het Avondmaal. Ieder mag thuis meevieren door alvast brood en water klaar te zetten! Ds. Jelbert Versteeg gaat voor, Herman Dalhuisen bespeelt het orgel.


Kinderkerk:

Voorbereiding kerstfilm

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.