Koffiemoment

Koffiemoment

Met ingang van 9 september bent u iedere woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur van harte welkom om bij ons om een kopje koffie of thee te komen drinken. lees meer:

ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen en het advies van de Protestantse Kerk is besloten, uit het oogpunt van veiligheid, de Zondagse Erediensten en de verdere activiteiten voor de maanden lees meer:

Beiroet ligt in puin

Beiroet ligt in puin

Laten wij de mensen in Beiroet de helpende hand toesteken.Op 4 augustus heeft een verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weggevaagd. De ramp heeft meer dan honderd mensen lees meer:

 • Koffiemoment

  Koffiemoment

  Met ingang van 9 september bent u iedere woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur van...

 • ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

  ALLEEN online kerkdiensten en overige afgelastingen

  Naar aanleiding van de nieuwste Corona maatregelen en het advies van de Protestantse Kerk is...

 • Beiroet ligt in puin

  Beiroet ligt in puin

  Laten wij de mensen in Beiroet de helpende hand toesteken.Op 4 augustus heeft een verwoestende...

Voorgangers, mevr. A. Schaafsma en ds. L. J. Versteeg
Dit is ieder jaar een bijzondere en ook wel beladen dienst: als we alle overleden leden van afgelopen kerkelijk jaar gedenken en bij name noemen. Maar het blijkt ook elk jaar weer heel waardevol om te doen, zeker ook omdat we, waar we kunnen, nabestaanden persoonlijk uitnodigen om erbij te zijn. Dan is het toch wel een groot gemis dat het dit jaar niet op die manier kan.
En toch kunnen en willen we dit ook niet zomaar achterwege laten. Dus ook in deze aangepaste online-dienst zullen we gedenken, waarbij we dit keer voor elke overledene een lichtje willen ontsteken. Ook dit jaar krijgen nabestaanden dan een uitnodigingsbrief, maar dan om deze dienst thuis mee te maken. Ze krijgen daarbij ook een gedachteniskaarsje. Bij de bewuste naam kan men dat dan, op hetzelfde moment als in de kerk, zelf thuis aansteken.. Zo hopen we het gedenken van onze overledenen toch recht te doen, en daarin ook echt met elkaar verbonden te zijn. Anke Schaafsma en Jelbert Versteeg gaan voor, met Ane Mulder als organist.


Kinderkerk:
Jezus vertelt dat hij weggaat en zegt: ‘Denk aan mij. Juist als je bang bent. Als je zoekt naar een veilige plek, als je wakker ligt in de nacht. Want het duurt niet lang, dan kom in terug!’

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.