Kerk weer open (onder voorwaarden)

Kerk weer open (onder voorwaarden)

Zondag 30 mei 2021 was het dan eindelijk weer zover: We konden weer een fysieke Kerkdienst houden in de Grote Kerk. Met ongeveer 35 aanwezigen begon het alweer op een ouderwetse dienst te lijken al mocht lees meer:

Foutief RSIN voor belastingteruggave

Foutief RSIN voor belastingteruggave

Gebleken is dat op website van de Grote Kerk een verkeerd RSIN was vermeld.Het juiste nummer is 824 092 156 onder de volgende naamsvermelding; Hervormde Gemeente te Epe.Deze fout is hersteld.Namens het lees meer:

Nieuwe organist Wiger Levering

Nieuwe organist Wiger Levering

Zondag 7 maart speelt onze nieuwe organist Wiger Levering zijn eerste kerkdienst. Zaterdag 27 februari is er een kennismakings interview met hem opgenomen.  De video hiervan kunt u hier beki lees meer:

 • Kerk weer open (onder voorwaarden)

  Kerk weer open (onder voorwaarden)

  Zondag 30 mei 2021 was het dan eindelijk weer zover: We konden weer een fysieke Kerkdienst houden...

 • Foutief RSIN voor belastingteruggave

  Foutief RSIN voor belastingteruggave

  Gebleken is dat op website van de Grote Kerk een verkeerd RSIN was vermeld.Het juiste nummer is...

 • Nieuwe organist Wiger Levering

  Nieuwe organist Wiger Levering

  Zondag 7 maart speelt onze nieuwe organist Wiger Levering zijn eerste kerkdienst. Zaterdag 27...

Voorganger ds. L. J. Versteeg

Jezelf leren kennen, uitvinden (en accepteren) wie je wel en niet bent, is één van de grootste opgaven van het leven. Misschien is geloven zo bekeken vooral ook een leerschool in gezonde, echte zelfkennis? Ik kom daarop vanwege een van de mooiste evangelieverhalen: dat van Jezus en de Samaritaanse vrouw bij de bron. (Johannes 4,5-26) Tegen alle scheidslijnen van die tijd in, spreekt Jezus haar aan. En er ontspint zich een heel spiritueel gesprek over een innerlijke bron van levend water en over het ware aanbidden van God. Uiteindelijk weet die vrouw zich door Jezus gezien en gekend en doorgrond zoals nooit tevoren. En precies dát blijkt de reden dat ook anderen meer van Jezus willen weten. En als we dan ook samen Avondmaal vieren, kan dat zo bekeken ons ook wel eens veel te vertellen hebben over wie we zijn. Ds. Jelbert Versteeg is voorganger, Herman Dalhuisen organist.

Kinderkerk: Samaritaanse vrouw
Jezus raakt in gesprek met een Samaritaanse vrouw. Hij vraagt haar om water, terwijl Joden normaal niet met Samaritanen omgaan. Jezus vertelt deze vrouw over het levende water. Hij maakt haar duidelijk dat hij de Messias is, die komen zou.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.