‘Terugkijkmiddag na Corona’ 22 mei

‘Terugkijkmiddag na Corona’ 22 mei

Nu alle beperkingen van corona ondertussen eindelijk voorbij zijn, is er gelukkig weer veel meer mogelijk. Wat lang niet kon, was elkaar ontmoeten. Nu dus wel weer, en we willen daarom graag een extra lees meer:

HELPERS GEZOCHT !! Samen in actie voor Oekraïne

HELPERS GEZOCHT !! Samen in actie voor Oekraïne

HELPERS GEZOCHT voor de Oekraïense mensen in onze gemeente.Stichting Present is dringend op zoek naar helpers om Oekraïense mensen die in ons dorp zijn neergestreken wegwijs te maken, hen eventueel op lees meer:

Kliederkerk

Kliederkerk

Klik hier voor meer infrortie over de Kliederkerk op 18 juni 2022 lees meer:

 • ‘Terugkijkmiddag na Corona’ 22 mei

  ‘Terugkijkmiddag na Corona’ 22 mei

  Nu alle beperkingen van corona ondertussen eindelijk voorbij zijn, is er gelukkig weer veel meer...

 • HELPERS GEZOCHT !! Samen in actie voor Oekraïne

  HELPERS GEZOCHT !! Samen in actie voor Oekraïne

  HELPERS GEZOCHT voor de Oekraïense mensen in onze gemeente.Stichting Present is dringend op zoek...

 • Kliederkerk

  Kliederkerk

  Klik hier voor meer infrortie over de Kliederkerk op 18 juni 2022

We gaan er dit jaar niet op uit om elders een viering te houden zoals we eerder vaak op Hemelvaartsdag hebben gedaan, maar komen samen ‘gewoon’ in de Grote Kerk. Dat is meteen ook zo’n beetje het enige gewone, want we willen de Hemelvaartsviering dit keer een alternatieve invulling geven. Natuurlijk speelt de hemel er een rol in, maar eigenlijk nog meer de aarde onder onze voeten. Verwacht dus geen standaard kerkdienst, maar een ander soort viering met inhoud, ontmoeting en ieders eigen creatieve inbreng. En goed om te weten: dit keer begínnen we met koffiedrinken – en rond 11.00 uur zal het programma klaar zijn.

Diaconale collecte: Stichting Present
Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd.
Tot de missie van Stichting Present behoort een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present wil een beweging op gang brengen in Nederland waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Kinderkerk
Vandaag is het Hemelvaartsdag. Dit keer geen fietstocht en een samenkomst op een andere locatie, maar dit jaar gewoon in de kerk. Ook voor de kinderen zal er een leuk programma zijn. Op deze manier kunnen we met zijn allen stil staan bij de Hemelvaart van Jezus.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.