Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

De Grote Kerk en de Regenboogkerk in Epe vieren samen het Pinksterfeest op zondag 5 juni. Dat doen we net zoals voorgaande jaren weer in de openlucht, bij de zorgboerderij van Zwier de Weerd in Oene. De lees meer:

HELPERS GEZOCHT!!

HELPERS GEZOCHT!!

Voor iemand die eenzaam is en vraagt om wat afleiding, een bezoekje of een gesprek,Voor iemand die hulp nodig heeft bijvoorbeeld bij het huishouden of het doen van een boodschap,Voor (Oekraïense) vluchtelingen lees meer:

Kliederkerk

Kliederkerk

Klik hier voor meer infrortie over de Kliederkerk op 18 juni 2022 lees meer:

 • Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

  Pinksterfeest (definitief) in de openlucht 5 juni

  De Grote Kerk en de Regenboogkerk in Epe vieren samen het Pinksterfeest op zondag 5 juni. Dat doen...

 • HELPERS GEZOCHT!!

  HELPERS GEZOCHT!!

  Voor iemand die eenzaam is en vraagt om wat afleiding, een bezoekje of een gesprek,Voor iemand die...

 • Kliederkerk

  Kliederkerk

  Klik hier voor meer infrortie over de Kliederkerk op 18 juni 2022

Vandaag is, na zijn vakantie, onze eigen predikant Jelbert Versteeg weer de voorganger. Het leesrooster geeft voor deze zondag Lucas 13,22-30. Daarin gaat het over redding en toegang krijgen tot het Koninkrijk van God. Aan de ene kant stelt Jezus dat heel scherp, maar tegelijk ook verbazingwekkend ruim. Waar komt het dan op aan? Ane Mulder begeleidt de dienst op het orgel – en wie weet ook piano.

Diaconale collecte: Gevangenenzorg Nederland
Gevangenenzorg Nederland probeert gehoor geven aan een Bijbelse opdracht
In het Nieuwe Testament wordt opdracht gegeven om gevangenen te bezoeken. “Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen” (Mattheüs 25:36). Met onze medewerkers en vrijwilligers geven zij hier dagelijks gehoor aan.
Gevangenenzorg wil gevangenen op weg helpen naar een toekomst zonder criminaliteit. Een baan, huisvesting, eigenwaarde en positieve contacten zijn hiervoor ontzettend belangrijk. De vrijwilligers helpen gevangenen en ex-gevangenen hierbij. Met verschillende projecten helpen zij gevangenen met het vinden van werk.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.