Jam/honing/wijnactie 2022

Jam/honing/wijnactie 2022

T.b.v. vakantieweek in het Nieuw Hydepark te DoornHet is weer najaar, tijd voor onze jaarlijkse jam/honing/wijnactie ten behoeve van de vakantieweek in het Nieuw Hydepark.De planning is om de eerstvolgende lees meer:

 • 23-12 Kerstconcert Hollands Mannen Ensemble

  23-12 Kerstconcert Hollands Mannen Ensemble

 • Kerstviering kinderkerk

  Kerstviering kinderkerk "Een beeld op stand" 24-12 19:00 uur

 • Jam/honing/wijnactie 2022

  Jam/honing/wijnactie 2022

  T.b.v. vakantieweek in het Nieuw Hydepark te DoornHet is weer najaar, tijd voor onze jaarlijkse...

Opmerkelijk: door hoe de data uitvallen in combinatie met de ‘kerkelijke kalender’ legt het leesrooster voor deze zondag een keuze voor. Vandaag kan ‘Epifanie’ gevierd worden, als zondag kort na 6 januari, met het bijbehorende verhaal van de magiërs uit het oosten; óf vandaag wordt ingevuld als de eerste zondag ná Epifanie en dan hoort daarbij ‘De doop van de Heer’. Ik weet nog niet wat het wordt. Misschien, omdat de magiërs echt zo’n beetje ieder jaar langskomen, nu eens de doop van de Heer (uit Matteüs 3,13-17). Vandaag ook nog een verheugend moment: we willen graag Diet Bredenoord en Marjo Dalhuisen aan u voorstellen als twee nieuwe gemeenteleden die de cursus ‘leiden van uitvaarten’ hebben afgerond en nu ook beschikbaar zijn voor die taak. Daar mogen we erg blij mee zijn! Voorganger is ds. Jelbert Versteeg, organist Geerd Voortman.

Diaconale collecte: Hospice Casa Vera
Hospice Casa Vera in Epe is een bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste fase van hun leven.
Voor hen bij wie de zorg thuis niet meer mogelijk is, biedt Casa Vera in de hospice een warm alternatief. De geschoolde vrijwilligers hebben liefdevolle aandacht voor de gasten en hun naasten. Aan het karakteristieke hoofdgebouw aan de Quickbornlaan werden drie huiselijk ingerichte gastenkamers gebouwd, elk voorzien van een eigen douche en toilet. Niet iedereen kan zijn of haar laatste dagen thuis verzorgd worden en wat is het dan mooi dat je hier terecht kunt. Omringd door mensen die voelbaar om je geven, in een huis dat zichtbaar gastvrij is en waar op je gerekend is

Kinderkerk
Van ver gekomen Nadat Jezus geboren is in Bethlehem, komen er wijzen uit het Oosten naar Jeruzalem. Zij hebben een ster zien opgaan waardoor ze weten dat er een koningskind geboren is. Maar waar is het kind? Koning Herodes weet van niets, maar een oude profetentekst wijst hen verder de weg.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.