Jam/honing/wijnactie 2022

Jam/honing/wijnactie 2022

T.b.v. vakantieweek in het Nieuw Hydepark te DoornHet is weer najaar, tijd voor onze jaarlijkse jam/honing/wijnactie ten behoeve van de vakantieweek in het Nieuw Hydepark.De planning is om de eerstvolgende lees meer:

 • 23-12 Kerstconcert Hollands Mannen Ensemble

  23-12 Kerstconcert Hollands Mannen Ensemble

 • Kerstviering kinderkerk

  Kerstviering kinderkerk "Een beeld op stand" 24-12 19:00 uur

 • Jam/honing/wijnactie 2022

  Jam/honing/wijnactie 2022

  T.b.v. vakantieweek in het Nieuw Hydepark te DoornHet is weer najaar, tijd voor onze jaarlijkse...

Iemand de waarheid zeggen, hoe doe je dat? Soms is een brief daarvoor een goed middel, omdat je dan weloverwogen kunt verwoorden wat je wilt zeggen. Voor de ‘Epifaniëntijd’, van nu tot aan de Veertigdagentijd, stelt het Oecumenisch Leesrooster als alternatief voor om aandacht te besteden aan de eerste hoofdstukken van de eerste brief aan de Korintiërs. Een brief waarin Paulus de gemeente in Korintië een hart onder de riem wil steken, maar ze ook de waarheid zegt over wat hij denkt dat niet goed gaat. Juist omdat we zelden wat uitvoeriger zo’n brief lezen in de kerk, lijkt het mij wel een keer de moeite waard om te proberen dat alternatieve spoor te volgen. Te beginnen vandaag met 1 Korintiërs 1,1-17. Ds. Jelbert Versteeg is de voorganger, Ane Mulder de organist.

Diaconale collecte: Protestantse kerk: Missionair werk (dorpskerken)
Bijna elk dorpsaanzicht in ons land wordt gekenmerkt door een kerktoren. Het tekent de rol die de kerk vanouds in het dorp heeft: middelpunt van de samenleving, ook vandaag de dag. Dorpskerken hebben, onder meer door hun diaconale activiteiten, een maatschappelijke functie.
De Dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij ervaringen kunnen delen, ideeën opdoen en elkaar kunnen inspireren en motiveren om van betekenis te zijn in de eigen omgeving.

Kinderkerk
Wie volg je? Jezus gaat wonen in Kafarnaüm, aan het meer van Galilea. Hij roept zijn eerste leerlingen met zich mee.

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.