Meditatie mei 2023

Meditatie mei 2023

Vele gaven, één Geest: koester verschillen(bij 1 Korintiërs 12)Wat betekent de heilige Geest eigenlijk voor ons? Waar is de Geest te vinden in ons eigen leven? Of in dat van anderen? Kunnen we daar lees meer:

Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

Op zondag 28 mei 2023 wordt de Pinksterdienst gehouden bij de Zorgboerderij van Zwier van de Weerd aan de Hogestraat in Oene.Inrijden vanaf de Houtweg, bebording Zorgboerderij volgen, waarna u naar de lees meer:

Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding

Vanmorgen mocht Burgemeester Horn een Koninklijke onderscheiding opspelden bij twee Kosters van de Grote Kerk, zie foto.Het had Koning Willem Alexander behaagd om Daan van Apeldoorn en Tinus ten Hooven lees meer:

 • Meditatie mei 2023

  Meditatie mei 2023

  Vele gaven, één Geest: koester verschillen(bij 1 Korintiërs 12)Wat betekent de heilige Geest...

 • Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

  Openlucht Pinksterdienst bij Zorgboerderij Oene

  Op zondag 28 mei 2023 wordt de Pinksterdienst gehouden bij de Zorgboerderij van Zwier van de Weerd...

 • Koninklijke onderscheiding

  Koninklijke onderscheiding

  Vanmorgen mocht Burgemeester Horn een Koninklijke onderscheiding opspelden bij twee Kosters van de...

Gezamenlijke dienst met de Regenboogkerk
Wat een feestelijk vooruitzicht: om Pinksteren weer te gaan vieren met een Pinksterdienst in de buitenlucht, bij de zorgboerderij in Oene. Na de mooie ervaringen van vorig jaar, doen we dat ook dit jaar weer als een samenwerking met de Regenboogkerk. In een tijd waarin spraakverwarring, onbegrip en onwil op allerlei manieren de toon van de samenleving bepalen, willen we op zoek naar wat het Pinksterverhaal ons vertelt over de geest die ons elkaar wil doen verstaan. Het mag een vrolijke dienst worden, met mooie liederen. En de voorgangers van beide gemeenten, ds. Dineke van de Wetering en ds. Jelbert Versteeg.

Diaconale collecte: Eerste Pinksterdag: Kerk in Actie, Bijbelcompetitie stimuleert Bijbel lezen
Veel christelijke gezinnen in Egypte hebben geen geld om een Bijbel te kopen. Dankzij de jaarlijkse Bijbelcompetitie van het Egyptisch Bijbelgenootschap leren tienduizenden kinderen tóch Bijbelverhalen.
Elk kind krijgt thuis een boekje met Bijbelse vragen. De hele familie doet mee om de vragen te beantwoorden. De competitie wordt afgesloten met een groot festival op verschillende plekken in Egypte. Kerken uit het hele land komen er met hun kindergroepen naar toe. Een feest van hoop!

Kinderkerk
Vandaag is het Pinksteren en dan mogen we weer bij Zwier van der Weerd op het terrein vieren. Ook dit jaar weer samen met de Regenboogkerk. Dit jaar is er voor jullie weer een aparte tafel om samen met elkaar bezig te zijn met het thema.
Hopelijk zien we jullie allemaal!

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.