Kerstconcert zondag 17 december

Kerstconcert zondag 17 december

Voor meer informatie zie: Kerstconcert Huygens Vocaal Ensemble  lees meer:

28 oktober inzamelen pleinmarkt

28 oktober inzamelen pleinmarkt

Jaarlijks, op de zaterdag voor Pinksteren, wordt er rond de kerk de Pleinmarkt gehouden.    Het hele jaar door verzamelt de Pleinmarkt Commissie allerhande goederen, die op de Pleinmarktdag lees meer:

Concert > Op weg naar Bethlehem

Concert > Op weg naar Bethlehem

Het Gelders Oratoriumkoor onder leiding van Ilia Belianko geeft op 19 december in de Grote Kerk Epe het kerstconcert “Op weg naar Bethlehem “ Dit concert begint met het Magnificat in Bes van componist lees meer:

 • Kerstconcert zondag 17 december

  Kerstconcert zondag 17 december

  Voor meer informatie zie: Kerstconcert Huygens Vocaal Ensemble

 • 28 oktober inzamelen pleinmarkt

  28 oktober inzamelen pleinmarkt

  Jaarlijks, op de zaterdag voor Pinksteren, wordt er rond de kerk de Pleinmarkt gehouden.    Het hele jaar door verzamelt de Pleinmarkt Commissie allerhande goederen, die op de...

 • Concert > Op weg naar Bethlehem

  Concert > Op weg naar Bethlehem

  Het Gelders Oratoriumkoor onder leiding van Ilia Belianko geeft op 19 december in de Grote Kerk Epe het kerstconcert “Op weg naar Bethlehem “ Dit concert begint met het Magnificat in Bes van...

Jaarlijks, op de zaterdag voor Pinksteren, wordt er rond de kerk de Pleinmarkt gehouden.   

Het hele jaar door verzamelt de Pleinmarkt Commissie allerhande goederen, die op de Pleinmarktdag verkocht worden. 
De Stichting Pleinmarkt Commissie stelt vast voor welk doel de opbrengst bestemd zal worden. Vaak wordt de opbrengst ingezet voor financiële ondersteuning van werkzaamheden aan de Grote Kerk.

OPROEP:
Op iedere laatste zaterdag van de maand kunt u uw spullen kwijt.
Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u alles wat nog bruikbaar is brengen bij Villa Vijvervreugd in Epe (Beekstraat 1).
De spullen graag schoon aanleveren. Grote meubelen of witgoed en computers zijn niet welkom.

Ook mag u voor de ZWO gereedschap brengen. (zie Acties ZWO-project)

Mocht u geen vervoer hebben,dan kunt u op de inzameldag bellen tussen 9.00 en 10.30 uur.
Telefoon: 06 - 12434179

DATA 2017 / 2018

28 oktober inzamelen

25 november inzamelen

27 januari inzamelen

24 februari inzamelen

31 maart inzamelen

28 april inzamelen

19 mei van 9:00 tot 16:00 uur PLEINMARKT!!!!!!!
Pleinmarkt

De schade die Orkaan Irma op het bovenwinds eiland Sint Maarten heeft veroorzaakt is enorm. De inwoners van Sint Maarten hebben dringend hulp nodig.
De wijkdiaconie van de Grote Kerk trekt zich het lot aan van de slachtoffers op Sint Maarten en heeft een gift van € 750,00 uit de kas van de wijkdiaconie overgemaakt naar giro 5125 van het Rode Kruis.
U heeft het vast al gehoord: de gemeente van de Grote Kerk Epe heeft een nieuwe predikant gevonden! En die nieuwe dominee, dat ben ik dus: ds. Jelbert Versteeg.
Grote kans dat u best nieuwsgierig bent wie deze Jelbert Versteeg dan is die naar Epe komt - en daarom wil ik me, voordat we in de loop van januari in Epe arriveren, graag al even ‘op papier’ voorstellen. Dan heeft u alvast een indruk.
 
Ik ben 39 jaar oud en woon nu nog met mijn vrouw Eva (38), dochter Willemien (11) en zoon Anne (9) in Zuid-Beijerland. Dat is een dorp van zo’n 3500 inwoners in de Hoeksche Waard, onder Rotterdam. Hier ben ik in februari 2007 na mijn theologiestudie in Kampen begonnen als dominee van de Protestantse Gemeente Zuid-Beijerland. Daar zijn we straks dus vrijwel op de kop af tien jaar geweest. Tien jaar waarin we heel wat hebben beleefd, het nodige is veranderd, de kinderen een stuk groter zijn geworden en ik ook veel heb geleerd.

Met het oog op de toekomst en mede gezien de leeftijd van de kinderen, was het best een mooi moment waarop Epe nu op ons pad kwam. Maar de doorslag gaf dat, naarmate het contact met de beroepingscommissie vorderde, van beide kanten steeds meer het vertrouwen groeide dat we bij elkaar passen. Ik zie in de Grote Kerk een open en ruimdenkende kerk die - letterlijk en figuurlijk - midden in de samenleving wil staan. Daarachter schuilt een opvatting van het evangelie die ik herken. En het sluit dan ook aan bij hoe ik zelf dominee wil zijn, want ik vind het leuk en belangrijk om ook contact te hebben met mensen aan de rand van of buiten de kerk.
Dat laatste was bijvoorbeeld één van de redenen dat ik de laatste jaren weer ben gaan voetballen, bij de plaatselijke 4e klasser ZBVH. Zo kent men mij in deze contreien wel als ‘de voetballende dominee’! Maar gezien mijn voor voetbal inmiddels toch gevorderde leeftijd, weet ik nog niet of ik mijn voetbalcarrière ook in Epe nog een vervolg kan geven... Dat zullen we nog wel zien. Eerst maar eens ‘landen’ in Epe. Daar kijken we naar uit, en we hopen snel onze plek te vinden in het dorp en binnen de gemeente van de Grote Kerk. Na deze eerste schriftelijke indruk zullen we dan ook in levenden lijve kunnen kennismaken. Tot dan!

Een hartelijke groet, ds. Jelbert Versteeg

Iedere laatste woensdag van de maand tussen 14.00 en 18.00 uur kunt u uw oud-papier inleveren. 

Er is een verzamelpunt bij tankstation Dalhuisen BP aan de Paasvuurweg 9/16 in Epe (naast de wasplaats).
Ingang via Paasvuurweg of Lange Veenteweg.

Er is hulp aanwezig.

S.v.p. het papier goed verpakken. Alleen papier, geen plastic of kistjes e.d.

De opbrengst is bestemd voor kerkrentmeesterlijk beheer. 

Data van 2018:

31 januari 25 juli
28 februari 29 augustus
28 maart 26 september
25 april 31 oktober
30 mei 28 november
27 juni  19 december
Altijd op woensdagmiddag, tijd van 14.00 tot 18.00 uur.


Stichting Procon is een scholenverband van vijf scholen uit Epe en Vaassen. Op verzoek van Referentse Primary school gaan medewerkers van Procon nieuwe klaslokalen realiseren met nieuw leer- en ontwikkelingsmateriaal voor kinderen in de Zuid Afrikaanse township Namakgale. Zij doen dit op basis van hun ervaringen en expertise op het gebied van onderwijs.
De school bestaat uit twee grote stenen gebouwen met ijzeren ramen met tralies ervoor en een golfplaten dak. In het gebouw is geen airco en naast bankjes is er slechts een krijtbord aanwezig. Voor de ruim 800 leerlingen zijn zes lokalen in het gebouw beschikbaar en drie noodlokalen. Buiten onder een boom staat nog een grote witte container die dienst doet als bibliotheek.

    

Jaarlijks gaan leerkrachten van Stichting Procon in hun zomervakantie een aantal weken naar Zuid Afrika om de handen uit de mouwen te steken. Vorig jaar hebben vrijwilligers een overkapping gebouwd samen met lokale werknemers. De school heeft nu aan Stichting Procon gevraagd deze overkapping verder uit te breiden tot een lokaal. De overheid plaatst nieuwe leerkrachten op een school als er nieuwe lokalen. Een mooi concreet doel om voor te sparen.

De gezamenlijke ZWO commissies hebben ten behoeve van het ZWO project de volgende acties gepland of al in gang gezet. .

- september: fruit plukken
- september: oliebollenverkoop tijdens de culturele markt bij de Grote Kerk
- oktober: mini bazaar bij de Grote Kerk
- november: speculaas en appeltaart actie
- december: kerstkraam bij de Grote Kerk tijdens inloopconcerten rondom Kerst
- april: gereedschapsmarkt bij de Goede Herderkerk
- mei: plantenmarkt bij de Regenboogkerk Grote Kerk

Daarnaast wordt er vijf keer per jaar in de kerken gecollecteerd voor de ZWO.