De Wensboom Epe is een initiatief van de diaconieën van de hervormde kerken in Epe. De drie hervormde kerken zijn: de Grote Kerk, de Goede Herderkerk en de Sionskerk.
U kunt de wensboom vinden onder www.wensboomepe.nl

De Wensboom Epe is enkele jaren geleden opgericht. Deze wensboom stond de afgelopen jaren in fysieke vorm in de Grote Kerk van Epe. Voorafgaand aan de kerstdagen kon iedereen die dat wilde een (anoniem) kaartje invullen met daarop een wens voor iemand uit zijn of haar persoonlijke omgeving of eventueel voor zichzelf. Had iemand het moeilijk? Had iemand iets nodig? Of was er een heel andere wens? Dan kon men daarover een anoniem kaartje invullen.
Die wens kwam vervolgens bij de diaconie terecht. Daar werd bekeken of er iets met die wens gedaan kon worden. Vaak ging het over iemand die wel een financiële opsteker zou kunnen gebruiken.
De diaconieën hebben dit jaar bedacht dat er gedurende het hele jaar wel een soort van digitale wensboom toegankelijk zou mogen zijn. Dit omdat we niet alleen maar tijdens kerst aan onze medemensen zouden moeten denken, maar juist het hele jaar door. Nu de activiteiten rondom kerst door de coronapandemie niet door kunnen gaan, is de wensboomgedachte op deze manier digitaal vormgegeven.

Zondag 7 maart speelt onze nieuwe organist Wiger Levering zijn eerste kerkdienst. 
Zaterdag 27 februari is er een kennismakings interview met hem opgenomen. 
De video hiervan kunt u hier bekijken:  https://youtu.be/XPaj7bMeNeg 

Gebleken is dat op website van de Grote Kerk een verkeerd RSIN was vermeld.
Het juiste nummer is 824 092 156 onder de volgende naamsvermelding; Hervormde Gemeente te Epe.
Deze fout is hersteld.

Namens het College Kerkrentmeesters,
Rijk van Ark – voorzitter.
06 – 53262091 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nadat sinds vorige maand eindelijk de kerkdiensten in de Grote Kerk weer bijgewoond kunnen worden, is sinds juli eindelijk ook de samenzang weer toegestaan! Bijna terug naar normaal dus, alleen de anderhalve meter afstand blijft vooralsnog wel gehandhaafd. Maar op die manier hebben we in onze Grote Kerk plaats genoeg.
Voor alle duidelijkheid daarom: iedereen is van harte welkom om de diensten bij te wonen, zonder reservering of aanmelding vooraf.

Beste gemeenteleden,

In het vorige Klankbord (nr. 9) heb ik geschreven dat Anke op 29 augustus afscheid gaat nemen van de Grote Kerk. Ze is dan 25 jaar kerkelijk werker geweest, eerst 13 jaar in Drachten, binnen die tijd ook nog 3 jaar in Haulerwijk en daarna 12 jaar bij ons in de Grote Kerk. Ze gaat per 1 september met pensioen.
Door haar oprechte interesse in de ander heeft ze veel voor ons betekend. We zijn blij en dankbaar dat ze deze gave in onze gemeente heeft ingezet. Haar liefde en toewijding voor ons als gemeente zullen we missen. We wensen dat ze lang mag genieten van haar welverdiende pensioen.
Op 29 augustus zullen Anke en Jelbert samen voorgaan. De dienst begint om 10.30 uur. Voorafgaande aan de dienst is er vanaf 10.00 uur koffie en de mogelijkheid om afscheid te nemen van Anke. Dat mag ook na de dienst. Om 12.30 uur is er een lunch voor genodigden. Als u in de ochtend niet aanwezig kunt zijn, bent u ook van harte welkom tussen 14.00 uur en 15 uur om Anke nog even te spreken. Om iedereen de mogelijkheid te geven om Anke kort te spreken, vragen we u een persoonlijk aan haar geschreven kaart mee te nemen. Zo kan ze alles later nog eens rustig teruglezen en kunnen we de ochtend vlot laten verlopen.
Als gemeente willen we Anke als dank, graag een cadeau geven. Ze heeft aangegeven te willen sparen voor een nieuwe radio en eventueel ook voor een nieuwe lamp in huis. Daarom hebben we een rekeningnummer geopend, waarop u, als u Anke iets wilt geven, geld kunt storten. Dat nummer is: NL11RABO0373745125, t.n.v. CvK Grote Kerk Epe inz. Afscheid Anke Schaafsma.

We hopen velen van u op 29 augustus te ontmoeten

Namens de kerkenraad,
Alie Talsma