• Zaterdag 11 mei van 10.00 tot 15.00 uur

    Zaterdag 11 mei van 10.00 tot 15.00 uur

  • Zondag 19 mei

    Zondag 19 mei

  • Donderdag 30 mei 2024      20:00 uur.

    Donderdag 30 mei 2024 20:00 uur.

09.30 uur Eigen invulling

Organist: Wiger Levering

Diaconale collecte: Leger des Heils

Het Leger des Heils (Engels: The Salvation Army) is een evangelisch kerkgenootschap, dat op 2 juli 1865 onder de naam East London Revival Society door William Booth in Londen werd opgericht en zich sinds die tijd verspreid heeft over honderdachtentwintig landen. Het Leger des Heils combineert de verkondiging met het praktiseren van de geloofsovertuiging in de vorm van directe maatschappelijke hulpverlening aan diegenen in de samenleving die geen helper hebben, zoals daklozen, prostituees en verslaafden. Het Leger heeft een organisatiemodel dat lijkt op dat van een krijgsmacht, en de bestuurders hebben "militaire" rangen. Hoofd van het Leger des Heils is generaal Brian Peddle (sinds 2018).

In Nederland is nog steeds Majoor Bosshardt een iconisch figuur voor het Leger, dat zich met vele acties inzet voor de zwakkeren in de maatschappij.

Kinderkerk

Hemelvaartsdag.

Vanmorgen is er een viering in de kerk. Zoals elders in klankbord vermeld, begint deze om 9.30 uur en ben je vanaf 9.15 uur welkom. Jezus gaf een boodschap mee aan de discipelen toen hij naar de hemel ging. Wat doen wij nu met deze boodschap.

Er is vandaag een leuke verwerking voor jullie om tijdens de viering in de kerk te maken. We gaan dus niet naar de eigen ruimte vanmorgen.

leger der Heils
Leger des Heils - strijd met ons mee!


Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.