10.00 uur mevr. ds. A. M. van de Wetering
Organist: Wiger Levering

Diaconale collecte: ZWO, Kenya Kinderen.
Het ZWO-project voor 2023/2024 is de ondersteuning voor de ontwikkeling van klaslokalen ten behoeve van de Stichting Kenya Kinderen. Deze stichting, een lokaal initiatief van Erwin van Andel heeft al vele jaren steun van de diaconie en we collecteren ook geregeld voor dit doel. En het is nodig want: een mooi project in Kenya waar inmiddels zo’n 60 weeskinderen worden opgevangen.
Stichting Kenya Kinderen maakt het mogelijk dat kinderen die niet in het sponsorprogramma van het kindertehuis zitten, wél naar een goede private school gaan. In Kenia is het basisonderwijs gratis. Maar de kwaliteit hiervan is niet erg hoog. Om kinderen daar toch die belangrijke eerste schooljaren op een goed niveau aan te bieden, is deze vorm van sponsoring gestart. De kinderen hebben nog een acceptabele thuissituatie, maar de ouders kunnen de kosten voor de school niet betalen. Zo willen wij zoveel mogelijk kinderen naar school laten gaan. De kinderen uit dit sponsorprogramma gaan naar Essy School in Maai Mahiu.

Kinderkerk
Vandaag is het eerste pinksterdag. Deze zullen we gaan vieren op het terrein van Zwier van der Weerd in Oene. Voor de kinderen zal er samen met de kinderen van de Regenboogkerk weer een verwerking zijn die past bij het thema van deze zondag.

stichting kenia kinderen
Stichting Kenya Kinderen - Stichting Kenya Kinderen

Diensten in de Grote Kerk

Elke zondagmorgen om 10.00 uur is er een eredienst van de gemeente in de Grote Kerk.

De diensten zijn hier online te beluisteren.


- In de Grote Kerk wordt voor schriftlezingen de voorkeur gegeven aan de Nieuwe Bijbel Vertaling, maar ook andere vertalingen kunnen worden gebruikt. Er wordt gezongen uit het liedboek Zingen en bidden in huis en kerk.

- In de kerk is een ringleiding aanwezig waar men gebruik van kan maken. De ringleiding bevindt zich binnen de zes pilaren in het middenschip.

- Na afloop van de dienst is er in het kerkgebouw gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar te ontmoeten.