Deze Avond met zin en kleur wordt woensdag 23 oktober gehouden in de Goede Herderkerk in Epe, Enkweg 2.
We starten om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur.

Om in gesprek te blijven met elkaar en anderen te leren begrijpen moet je vragen blijven stellen en nadenken over je eigen zekerheden. Een actueel thema, nu iedereen verslaafd lijkt te zijn aan zijn eigen gelijk. Hoe zou je dit kunnen doorbreken?
Zin en Kleur heeft hiervoor Lammert Kamphuis (41) uitgenodigd.

Lammert Kamphuis is filosoof en schrijver. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen en festivals. Daarnaast is hij hoofddocent bij The School of Life in Amsterdam. Hij schreef het boek Verslaafd aan ons eigen gelijk, een urgent en fris pleidooi voor filosofie als medicijn tegen polarisatie.
Kamphuis komt uit een dogmatische zwart-witwereld, zonder tinten grijs. Die wereld heeft hij verlaten, in de hoop daarbuiten een wereld te vinden waarin de mensen minder zwart-wit denken. Maar tot zijn verbazing ziet hij juist het tegenovergestelde gebeuren: onze samen-leving gaat meer en meer lijken op de dogmatische kerk waaruit hij zich bevrijd had. Er is weinig aandacht voor nuance en steeds minder begrip voor andersdenkenden.

In Verslaafd aan ons eigen gelijk stelt hij filosoferen voor als training om de wereld vanuit meerdere invalshoeken te bekijken.
Hij zal ons met onverwachte experimenten, verrassend praktische tips en toegankelijke oefeningen laten zien, hoe je geest leniger kan worden.

klikhiervoormeerinformatie grijs