Aanvang 19.30 uur.
Toegang: Vrijwillige bijdrage van minimaal  € 5,00 per persoon.
De kerk is open van 19,00 uur 

In de serie Avonden met Zin en Kleur die dit seizoen in Epe weer georganiseerd worden door de Regenboogkerk, de Grote Kerk, de Martinus geloofsgemeenschap en de Goede Herderkerk, wordt dinsdag 24 september de eerste avond gehouden.

Vertelconcert over 7 eeuwen kerkmuziek door het Huygens Consort.


Het Huygens Consort is een vocaal kwartet en bestaat uit sopraan Lin de Jong, alt Henriette van der Laan, tenor en dirigent Hans Tijssen en bas Andre Geerts.
Het Consort brengt verrassende en gevarieerde programma’s in een intieme setting, vaak in bijzondere combinaties van muziekstijlen en muziekperiodes en heeft opgetreden in heel Nederland, Duitsland en Argentinië.

Al eeuwen wordt er gesproken in de kerk van Epe. Wat zouden de stenen zeggen over al die eeuwen? En wat als de stenen konden zingen? Wat zouden we dan horen?

Het Huygens Consort neemt ons deze avond mee in een vertelconcert over zeven eeuwen kerkmuziek, een vertelconcert dat zij speciaal op verzoek van ‘Avonden met zin en kleur’ voor ons hebben samengesteld. Ook wordt er verteld over de kenmerken van de diverse muziekstijlen.
Kom op onze openingsavond van het nieuwe seizoen luisteren en genieten van een gevarieerd programma met bekende en minder bekende liederen die in deze kerk in de loop der eeuwen gezongen zijn, waarbij zowel de katholieke als de protestantse traditie in al zijn variaties aan bod zal komen.